OKRŠAJ U HNS-u

'Stala sam uz njega nakon što je pijan skrivio prometnu nesreću, a sve što mi sada ima za reći je: 'Vrati mobitel, auto i kartice'

 Željko Hajdinjak/CROPIX

VARAŽDIN - Zamjenica varaždinskog gradonačelnika Natalija Martinčević tvrdi da ju je gradonačelnik Goran Habuš nakon što je izbačena iz HNS-a u potpunosti razvlastio i oduzeo joj i sve ovlasti ali i sredstva za rad u Gradskoj vijećnici. Zbog toga će, ističe, podnijeti tužbe i protiv Grada Varaždina i institucije gradonačelnika ali i protiv Gorana Habuša osobno.

- Iako su me za zamjenicu gradonačelnika izabrali građani na izborima, a svoj sam posao radila pošteno i marljivo i to bez naknade, Habuš me je prije mjesec i pol dana izmjenom pravilnika o radu i drugih akata u potpunosti onemogućio da radim. Oduzeo mi je i pravo vođenja svih projekata koje sam do tada vodila ali ostala sam i bez sredstava za rad i podrške stručnih službi. Radi se o čistom političkom nasilništvu - istaknula je Martinčević dodavši da je Habuš u potpunosti prestao komunicirati s njom.

- Komunikacija s Habušem u proteklih se nekoliko mjeseci svela na to da me nazvao kako bi mi poručio da vratim službeni automobil, mobitel i kartice. Nakon više od deset godina suradnje u HNS-u, nakon dvije godine zajedničkog rada u Gradskoj vijećnici i nakon činjenice da sam stala iza njega i dala mu podršku nakon što je pijan skrivio prometnu nesreću i kada su svi od njega tražili ostavku , to je sve što mi je imao za reći - istaknula je Martinčević dodavši da će s Habušem sigurno komunicirati - na sudu.

- Moja tužba će ići i prema Gradu Varaždinu i prema instituciji gradonačelnika Varaždina ali i prema Goranu Habušu osobno. Već je vrijeme da u Hrvatskoj ljudi počnu imenom i prezimenom snositi posljedice svog neodgovornog ponašanja - poručila je Martinčević.

ODGOVOR HABUŠA 'Martinčević privlači medijsku pažnju vrijeđanjima, insinuacijama i tužbama

VARAŽDIN - Nakon što je danas saborska zastupnica i zamjenica varaždinskog gradonačelnika Natalija Martinčević, bivša članica HNS-a koja se priklonila pristašama Radimira Čačića, optužila gradonačelnika HNS-ovca Gorana Habuša za "političko nasilje i onemogućavanje u radu", Habuš joj je odbrusio da svojim istupom "diže medijsku halabuku isključivo u cilju promocije nove stranke i vlastite samopromocije".

"To je logičan nastavak njenog marljivog rada na stalnom samoisticanju i neuvažavanju suradnika, kolega i stranke. Svi njeni dosadašnji projekti, bez obzira na rezultate, svodili su se prije svega na zadovoljavanje neutažive želje za pojavljivanjem i slikanjem u novinama i drugim medijima", poručuje Habuš u odgovoru svojoj bivšoj stranačkoj kolegici.

Habuš također kaže da Martinčević nije shvatila što znači timski rad, dok je on kao gradonačelnik promovirao suprotne vrijednosti, te se uvijek zalagao za zajednički nastup ekipe koja je dobila izbore.

Optužio ju je da je promovirala sebe na trošak grada i stranke, što joj je sada onemogućeno, pa zbog toga "medijsku pažnju privlači vrijeđanjima, insinuacijama i tužbama".

"Ostat ću gentleman i neću nasjedati na niske udarce, iako bi se iz njene profesionalne i političke karijere štošta moglo izvući. Ali to je ispod razine gradonačelnika i ja se time neću baviti. Nastavit ću voditi grad koji će i bez njene pomoći nastaviti funkcionirati na dobrobit građana", poručio je Habuš. (H)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 14:12