SUSJEDI U NEVJERICI

Stanari zgrade na Borovju iz koje država pokušava deložirati Žinića: ‘Mi smo stvarno mislili da je vlasnik‘

Na portafonu zgrade u Ulici Bože i Nikole Bionde osvanulo je novo prezime, a pločica s vrata stana je otrgnuta.
 Marko Todorov/Cropix

Odmah nakon što je u medijima u utorak navečer objavljeno da Ivo Žinić i njegova obitelj koriste stan i na zagrebačkom Borovju, na portafonu zgrade u Ulici Bože i Nikole Bionde osvanulo je novo prezime, a pločica s vrata stana je otrgnuta.

Papir na kojem piše "Cestarić" netko je zalijepio preko Žinićeva imena na portafonu, a susjedi nam s nevjericom otkrivaju da su mislili da je Žinić doista i vlasnik stana jer se tako i ponašao.

- Obično vlasnik stana plaća pričuvu, no u ovom slučaju pričuvu je plaćao sam Žinić. I svoj potpis je stavljao gdje god je trebalo. Za vodu su prijavljena tri člana, no u stanu živi jedna djevojka, valjda podstanarka. Njega, pak, nismo vidjeli sigurno jedno desetljeće.

Stan su koristili njegovi sinovi s djevojkama dok su studirali, a nedavno, nakon potresa, zbog buke iz tog stana htjeli smo zvati policiju. Ali, suzdržali smo se jer smo mislili da je pružio krov nad glavom nekim svojim sumještanima koji su ostali bez doma - otkriva jedna Žinićeva susjeda.

- Naša je zgrada iz 1993. godine, a mislim da je Žinić već godinu poslije stan počeo koristiti. Prelijepo ga je uredio. No, kako nije mogao odlučivati ni o čemu jer nije vlasnik, njegova potpisa na nekim važnim stvarima nije bilo. Uglavnom, u stanu je uvijek netko živio, a sramotno je ako je iznajmljivanjem državne imovine uspio još i zaraditi. Neko vrijeme, nakon što su sinovi otišli i postali to što jesu sada, u stanu su stanovale i dvije sestre - rekao je Žinićev susjed s Borovja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:23