U PRATNJI PUPOVCA

Stanimirović bio u DORH-u: Odgovorio na optužbe da je ponižavao žrtve silovanja u Vukovaru

 Dragan Matić / CROPIX

ZAGREB - Predsjednik SDSS-a i saborski zastupnik Vojislav Stanimirović došao je jutros u prostorije DORH-a kako bi dao izjavu u povodu optužbi da je ponižavao žrtve silovanja u Vukovara.

U razgovoru s tužiteljima zadržao se dva sata. Ispričao je svoju stranu nemilih događaja te najavio da je podnijeti kaznenu prijavu protiv Ružice Erdelji zbog, kako je naveo, laži, objeda i insinuacija koje je iznijela na njegov račun.

Saborski zastupnik rekao je kako tužiteljstvo provjerava tvrdnje obiju strana. Prema njegovim riječima, Ružica Erdelji iznosi laži o njemu u medijima kako bi ostvarila rentu.

On je već jučer u Saboru odbacio takve tvrdnje.

Naime, prošloga tjedna Ružica Erdelji medijima je uputila pismo u kojemu optužuje Vojislava Stanimirovića kao jednog od onih koji su je pljuvali i vrijeđali nakon proživljene torture. Sve je kulminiralo jučer kada je zastupnik HDSSB-a Zoran Vinković tijekom aktualnog prijepodneva zatražio od nove Vlade i DORH-a da ispita optužbe jedne od žena silovanih u Vukovaru koja je javno priznala da je u nemilim događajima u Vukovaru sudjelovao čelnik SDSS-a Vojislav Stanimirović.

U prostorije DORH-a jutros je došao u pratnji stranačkog kolege Milorada Pupovca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 12:18