VATROGASCI NA TERENU

Stanje na požarištima: Gori kod Vrgorca i Baških Oštarija, ostali požari se saniraju ili su ugašeni

Kod Boljunskog polja, sela ispod Učke i Uništa na Dinari gasitelji su tijekom noći dežurali i provodili sanaciju požarišta

Požar u Bolu

 Čitatelj/SD

Trenutno su u Hrvatskoj aktivni požari na brdu Matokit kod Vrgorca i Velebitu kod Baških Oštarija, dok su kod Boljunskog polja, sela ispod Učke i Uništa na Dinari gasitelji tijekom noći dežurali i provodili sanaciju požarišta, priopćila je u srijedu Hrvatska vatrogasna zajednica.

Na gašenju požara koji je na području Matokita kod Vrgorca izbio 29. kolovoza nakon udara munje, jučer su sudjelovala tri protupožarna zrakoplova kanader, a tijekom noći su požar nadgledali vatrogasci DVD-a Vrgorac. Požarom je zahvaćena makija i nisko raslinje na teško pristupačnom terenu, na nadmorskoj visini od oko 1100 metara.

Požar otvorenog prostora na području Boljunskog polja - Kirčija, kojim je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na trenutno neprocijenjenoj površini, izbio je u utorak prije 15.30 sati. Požar je lokaliziran u 19.30 sati, a tijekom noći radilo se na sanaciji požarišta.

U gašenju su sudjelovala dva protupožarna zrakoplova kanader te ukupno 27 vatrogasaca sa 10 vatrogasnih vozila iz JVP Pazin, Poreč, Pula i DVD Plamen Višnjan. Na ispomoć u gašenju požara upućeno je osam vatrogasaca sa tri vozila JVP Opatija i DVD Lovran iz Primorsko-goranske županije.

Na području Kijeva, Uništa 29. kolovoza izbio je požar također nakon udara munje, kojim je zahvaćeno nisko raslinje i makija na površini od 16 hektara. U gašenju požara 30. kolovoza sudjelovalo je ukupno 14 vatrogasaca sa šest vatrogasnih vozila iz JVP Knin, DVD-a Knin i Kijevo, kao i jedan protupožarni zrakoplov kanader. Požar je pod nadzorom, a na požarištu sanacija i dežurstvo su i dalje u tijeku.

Vatrogasci JVP Gospić jučer su nadgledali požar koji je 26. kolovoza izbio na području Velebita - Baške Oštarije, Ramino Korito u Ličko-senjskoj županiji. Požarom je zahvaćeno nisko raslinje i bukova šuma na teško pristupačnom terenu na oko 1300 metara nadmorske visine.

Tijekom utorka ugašeni su požari otvorenog prostora na području Privlake, Kurtići - Sabunike, za koji je ŽVOC Zadar zaprimio dojavu 29. kolovoza, i na području između Islama Grčkog i Islama Latinskog, o kojem je dojava stigla u utorak u 17.20 sati.

Požarom između Islama je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 35 hektara. U njegovu gašenju sudjelovali su protupožarni zrakoplov kanader, tri Air Tractora te ukupno 32 vatrogasca sa 11 vatrogasnih vozila iz IVP Zadar, SIVP Posedarje, JVP Zadar, Benkovac, DVD Posedarje i Ražanac.

Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 23.50 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 04:55