StoryEditor
ŽUSTRA REAKCIJA

'STANJE U DRŽAVI JE TAKVO DA BI SE MOJ DJED SAM KATAPULTIRAO U SVEMIR' Titova unuka progovorila o povratku Brozove biste na Pantovčak

 
Titova bista bila je postavljena na Pantovčaku
 Dragan Matić / CROPIX

S pobjedom Zorana Milanovića na predsjedničkim izborima u javnom se prostoru ponovno pojavilo pitanje Titove biste koju je s Pantovčaka maknula predsjednica u odlasku Kolinda Grabar-Kitarović.

Sami izabrani predsjednik to pitanje ne smatra pretjerano bitnim.

- Ma to je jedno od pitanja o kojima ne razmišljam. Pantovčak nije muzej. Ne razmišljam o tome. Bilo je četiri predsjednika prije mene, a ovo ranij, možemo ići do kralja Tomislava, izjavio je u utorak Milanović.

Na Milanovićevom je tragu i hrvatska kazališna redateljica te unuka Josipa Broza Tita Saša Broz. Ona je u podužem Facebook komentaru poručila da bi, kada bi mogla odlučivati, zabranila apsolutno svima koji se bave politikom u Hrvatskoj da ikad više spomenu ime njezinog djeda.

- Smatram da će mudar čovjek maknuti sve do jedne biste. Gluplji će odabrati status quo pogotovo ako znamo da niti će bista ujediniti, a bogami niti razjediniti narod. Duhovno stanje nacije odnosno razjedinjenost nema ama baš nikakve veze sa bistom - Titom. Ideologiju kao perjanicu svog programa i ideja ističu samo oni koji nemaju ništa drugo za ponuditi. A najčešće nemaju, piše Saša Broz.

Smatra da je stanje u državi danas takvo da bi njezin djed sam donio dekret da ga se katapultira u svemir.

U nastavku prenosimo cijeli Facebook status Saše Broz.

Predsjednik je mrtav, imamo predsjednika!

A vezano na petogodišnje maltretiranje nacije pitanjem adrese THE biste želim reći sljedeće:

Da ja mogu odlučivati zabranila bih apsolutno svima koji se bave politikom u Hrvatskoj da ikad više spominju ime mog djeda!!!!! Da znate (kao što očito ne znate), obitelj ne može zabraniti ni ćurki ni crnom vragu da seljakaju komad nečega naokolo. Nadalje, smatram da će mudar čovjek maknuti sve do jedne biste. Gluplji će odabrati status quo pogotovo ako znamo da niti će bista ujediniti, a bogami niti razjediniti narod. Duhovno stanje nacije odnosno razjedinjenost nema ama baš nikakve veze sa bistom / Titom. Ideologiju kao perjanicu svog programa i ideja ističu samo oni koji nemaju ništa drugo za ponuditi. A najčešće nemaju. Sve u svemu pat pozicija. Bilo kako bilo pitanje THE biste pokazuje jad i bijedu politike koja se od 1990. do danas nije niti za pedalj odmakla od istih problema i ideoloških tema prebacujući lopticu s lijeva na desno i obrnuto. Ili je lijevije ili desnije jedino su problemi stabilni i permanentni. Stanje u državi je takvo da bi djed sam donio dekret da ga se katapultira u svemir. Moram se nasmijati ambicioznoj neinteligenciji svih koji misle da će THE bista rješiti pitanje naše podijeljenosti. Na kraju vjerujte imate j.b.nu sreću da vaš predak nije isklesan ili izliven jer naša zemlja kao nitko zna brinuti o svojim spomenicima. I btw sretno vam novo desetljeće...
Nada postoji pa sad da vidimo to svjetlo

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. lipanj 2020 01:29