HRVATI U TAJICAMA

Stanković i Nižetić: Muške hulahopke? Hvala, ne bismo ih baš htjeli nositi

Neki se više ne čude ničemu, a neki ni po koju cijenu ne bi odlučili odjenuti takvu modnu novotariju
Zagreb, 280111.Zagrebacka avenija.Na slici: Plakat 'jesi li dovoljno musko' .Foto: Damir Krajac / Cropix
 Damir Krajac / Cropix

ZAGREB - Jeste li primijetili jumbo plakat sa slikom muškarca koji se pita: “Jesam li dovoljno muško?” Za što, pitate se. Za nošenje hulahopki, najlonki, štrampli. Reklamni pano za muške hulahopke izazvao je popriličnu pozornost i komentare.

I naravno, pitanje: “Jesu li u pitanju zaista hulahopke, ili je to neki marketinški trik?” U svakom slučaju, zaintrigirali su ne samo muškarce, već i žene. Ni one baš nisu lude za najlonkama, pa je neobično da se nude i muškarcima. A ovaj pokušaj nije prvi.

Još prije dvije godine, u kolekciji 2008/2009., proizvođač muškog donjeg rublja ponudio je muške hulahopke prozvane mantyhose, prilagođene muškarcima, neprozirne, sličnije tajicama, u crnoj, sivoj i bež boji te s uzorkom, a prodavale su se u popularnom Miss Selfridgeu.

Hrabrije kombinacije

Predlagali su ozbiljnim muškarcima da ih odjenu ispod odijela, onim hrabrijima na tričetvrt hlače. Ni cijena nije bila “promotivna”, čak 600 kuna. U kutiji je bio priložen vodič za obuvanje čarapa. U reklami su imali vozača kamiona koji se kune da su hulahopke stvorene za duge vožnje u hladnim danima i da nemaju veze s feminiziranošću. Pobornici hulahopki dobili su i svoj site. Kako reagiraju muškarci u Hrvatskoj? Je li im apsolutno neprihvatljivo odjenuti najlonke koji bi uništile njihovu muškost ili dozvoljavaju mogućnost da i ovu novotariju prigrle bez obzira na seksualnu orijentaciju. Većina ih ne bi nikada obukla.

Aleksandar Stanković, voditelj HTV-ove emisije “Nedjeljom u dva”, prilično je ravnodušan.

- Ne bih ih nosio bez hlača, to sigurno. Ali, ako mi je zima, obukao bih. Nisam nosio štrample otkad mi ih je mama oblačila kad sam bio dijete i još tada sam s njima raskrstio. Ali, za mene to nema veze s muškosti. Od kada frajeri poput Štimca nose roze košulje, više ništa nije čudno - kaže Stanković.

Ne, ne i ne

Bodybuilder Mario Mlinarić pak, ima prilično jasan stav. Ne, ne i ne hulahopkama.

- Hvala lijepo, radije ne bih. Svaka čast manekenu koji ih reklamira. Muško neka bude muško, a žensko neka ostane žensko. Najlonke trebaju ostati rezervirane za žene. A ako je nekome hladno, neka odjene pamučne donje gaće koje se nose za skijanje - odlučan je Mlinarić.

Njegov stav dijeli i glumac Robert Kurbaša. Ni on ne bi ni mrtav odjenuo hulahopke.

- Mislite na one donje muške gaće. Molim, na najlonke? Apsolutno mi je to nepojmljivo. Nije mi to za muškarce, nikako - kaže Kurbaša.

Pjevač Luka Nižetić, koji se inače ne libi modnih novotarija, pa je znao improvizirati s pareom, nekom vrstom suknje, nije baš oduševljen hulahopkama.

- Ne bih mogao nositi hulahopke jer bi me svrbjelo i smetalo mi, toga se sjećam kada sam bio dijete, pa sam ih morao nositi. To je praktični razlog protiv.

A i estetski mi nije prihvatljivo vidjeti muškarce u najlonkama. Što bih pomislio da vidim frenda u hualhopkama? Pa, da je malo poludio - kroz smijeh kaže Nižetić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 20:04