BOLOVANJE POD ISTRAGOM

STANKOVIĆ 'Mene treba kazniti, a Jovev autom vući ulicama Siska za primjer svim izdajicama'

Stanković je jučer posljednjih 20 minuta ugostio Jasminu Jovev, bivšu šeficu kabineta sisačke županice Marine Lovrić Merzel.

Aleksandar Stanković, voditelj HRT-ove emisije Nedjeljom u 2 burno je reagirao na prozivanje novinara vezano uz jučerašnje gostovanje Jasmine Jovev. Oni su ga, naime, napali jer svoju gošću nije pitao o njenom angažmanu u kampanji HDZ-a. Jasmina Jovev je, prema pisanju Novog lista, od Ive Žinića, koji je u dva kruga bio takmac Marini Lovrić Merzel na proljeće prošle godine, primila 17,337.46 kuna na ime ugovora o autorskom djelu u trajanju od 15 dana u vrijeme kampanje za lokalne izbore.

'OPTUŽBE PROTIV MENE SU NEČUVENE! TA ŽENA RADI ZA HDZ' Lovrić Merzel pod istragom

'Mene HRT treba kazniti zbog jučerašnje emisije, a Jasminu Jovev vjerojatno treba zavezati za auto i vući po ulicama Siska kao primjer kako prolaze izdajice. To bi vjerojatno zadovoljilo urednike Novog lista koji su me maloprije nazvali s pitanjem hoću li snositi kakve posljedice jer jučer u emisiji zviždačicu Jasminu Jovev nisam pitao je li radila u kampanji HDZ-a. Od mojih nadređenih tražit će da me kazne. E pa dečki iz Novog lista, sram vas bilo! Eto, samo to. Frano Supilo se vjerojatno okreće u grobu kada vidi kakvi mu poltroni i vlastolisci vode novine. Nije važno što netko upozorava na ukradene milijune, važno je je li 15 dana u svom životu radio za HDZ??? Nevjerojatno je dokle ide obožavanje Zorana Milanovića. Kakav HDZ, kakvi bakrači! Gdje su pare gospodo, to je pitanje!

I još jedna sitnica u cijeloj aferi Merzel. Županica tvrdi kako joj se osobno osvećujem jer me navodno tužila. Za nikakvu tužbu ne znam, jučer sam na portalima prvi puta čuo za takvo što i ne mogu se uopće domisliti za što bih ja s Merzel bio na sudu', napisao je Stanković na Facebook profilu svoje emisije.

Podsjetimo, Stanković je jučer posljednjih 20 minuta ugostio Jasminu Jovev, bivšu predstojnicu kabineta sisačke županice Marine Lovrić Merzel. Ona je iznijela niz optužbi te tvrdi kako je na njen zahtjev lažirala račune te da je Lovrić Merzel novcem poreznih obveznika financirala privatne zabave.

HZZO ispituje bolovanje zviždačice koja je razotkrila SDP-ovu županicu

Kako piše Slobodna Dalmacija, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje zatražio je kontrolu bolovanja Jasmine Jovev, zviždačice koja je u HTV-ovoj emisiji Nu2 ispričala da je osobno sudjelovala u lažnim isplatama iz proračuna Sisačko-moslavačke županije na zahtjev županice Marine Lovrić Menzel.

Jovev je u svom 20-minutnom razgovoru s voditeljem emisije Aleksandrom Stankovićem, među ostalim, kazala da je otišla na bolovanje kako bi odgodila otkaz kojeg je trebala dobiti nakon što je upozorila na nezakonitosti, pa HZZO sumnja da je došlo do zlouporabe instituta bolovanja.

Prema izjavama županice Lovrić Menzel, Jovev je još uvijek zaposlenica županije, ali nije raspoređena na konkretno radno mjesto.

Komadina o optužbama protiv Lovrić Merzel: 'Svatko je odgovoran za svoje postupke'

RIJEKA - Svatko je odgovoran za svoje postupke i ako je tko što zgriješio treba odgovarati, izjavio je danas primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, osvrčući se na optužbe za navodne financijske malverzacije protiv sisačko-moslovačke županice Marine Lovrić Merzel.

Na novinarski upit kako komentira optužbe koje je protiv županice i njegove stranačke kolegice iznijela bivša predstojnica njezina kabineta Jasmina Jovev, Komadina je ocijenio kako je "malo nevjerodostojan izbor tajminga" za takve optužbe.

Rekao je i kako nije "baš oduševljen" komentirati taj slučaj i dodao da je "zajednički nazivnik što je i Marina Lovrić Merzel županica i političarka", na što su se novinari nadovezali kako im je zajednička i politička stranka (SDP). ( Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 18:56