ČUČERSKA CESTA

STANOVNICI O OGROMNOJ RUPI NA CESTI U ZAGREBU 'Valjda će nas sada netko ozbiljno shvatiti jer ovo nije normalno. Pa sada je i čovjek ozlijeđen!'

 
 CROPIX

Još uvijek je u tijeku sanacija goleme rupe u kolniku koja se u ponedjeljak poslijepodne otvorila na Čučerskoj cesti, pri čemu je ozlijeđen vozač osobnog automobila koji je upao u rupu.

Radnici su teškim strojevima razbijali asfalt na tom dijelu prometnice, kod kućnog broja 154, kako bi se uvjerili da nema dodatnih oštećenja, odnosno otklonili mogućnost daljnjeg urušavanja ceste.

Djelatnici zagrebačke Vodoopskrbe i odvodnje provjeravali su, pak, moguća oštećenja na vodovodnim cijevima. Još uvijek nije točno poznato što je uzrokovalo urušavanja ceste, no stanovnici Dubrave kazuju nam kako ono nije neočekivano.

- Čitavu Čučersku cestu treba temeljito rekonstruirati. Ovo nije prvi ovakav slučaj, iako je najgori - upozorava jedna stanovnica.

Kaže kako problemi na Čučerskoj nastaju pri svakoj većoj kiši, jer se oborinske vode slijevaju s okolnih brdašaca, a sustav odvodnje nije kvalitetno napravljen. Primjećujemo kako je Čučerska cijelom duljinom izrovana uslijed višekratnih "krpanja" rupa u asfaltu, a mještani se žale kako to nije rješenje, već samo "vatrogasna mjera". Kažu kako, osim s cestom, velikih problema imaju i s cijevima zbog čega su svako malo bez pitke vode.

- Valjda će nas sada netko ozbiljno shvatiti, jer ova situacija nije normalna. Svaki puta kada padne kiša možemo očekivati neki problem. Svaki puta samo malo poprave, ali nikada do kraja, a ovdje sve treba riješiti i nanovo napraviti. Ovaj puta je ozlijeđen čovjek - govori nam jedna stanovnica Čučerske ceste dodajući kako je u pitanju sigurnost mještana, jer nitko ne zna kada će doći do novog urušavanja.

U ponedjeljak navečer, neposredno nakon otvaranja rupe, očevid su proveli djelatnici PU Zagrebačke, a na teren su izašli i vatrogasci te djelatnici gradskog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. Tijekom utorka očekivala se i specijalna kamera kojom bi se snimio taj dio prometnice, odnosno kako bi se ustanovilo postoji li opasnost za njeno daljnje korištenje. Promet se u međuvremenu odvijao otežano, naizmjence jednim kolničkim trakom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:24