HRVOJE ZEKANOVIĆ

‘Stanovnici Unešića imaju moju punu podršku u sprečavanju izgradnje golemih vjetroelektrana‘

"Državi je danas izgleda važnije utječu li vjetroparkovi na faunu - šišmiše i ptice - a nitko ne mari za ljude"
Hrvoje Zekanović
 
 Damjan Tadic/Cropix

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović u srijedu je dao "punu podršku" stanovnicima Unešića koji žele spriječiti najavljenu izgradnju golemih vjetroelektrana na području njihove općine.

"Neshvatljivo je da država dozvoljava investitorima u takozvane obnovljive izvore energije postavljanje agregata vjetroparkova tek 500 metara od prve kuće", poručio je Zekanović.

"Takav propis možda je imao smisla kad su agregati bili visoki tek nekoliko desetaka metara, a danas kada su agregati zajedno s elisama visoki do 150 metara, ta odluka gubi svaki smisao", ustvrdio je.

Napomenuo je također da se zadnjih godina stanovnici Unešića masovno počinju baviti turizmom i upozorio kako će njihov trud biti ugrožen "nezapamćenom devastacijom krajolika zbog planirane izgradnje golemog vjetroparka".

"Državi je danas izgleda važnije utječu li vjetroparkovi na faunu - šišmiše i ptice - a nitko ne mari za ljude i njihovu egzistenciju. Umjesto da se stanovništvo Dalmatinske zagore subvencionira i stimulira za postavljanje solarnih panela, radi se upravo suprotno", rekao je Zekanović.

Ponovio je da Hrvatski suverenisti daju punu podršku stanovništvu općine Unešić u njihovoj namjeri da se spriječi ta, kako kaže, nerazumna investicija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 21:20