SLOBODNO ŠETAO BOSNOM

Stara Gradiška: Dražen Golemović predao se nakon dvije godine skrivanja u BiH

U ponedjeljak mu počinje suđenje za osam kaznenih djela poticanja na zlouporabu položaja, kazneno djelo protuzakonitog posredovanja i mito
 Danijel Soldo / CROPIX

STARA GRADIŠKA - Dražen Golemović, kontroverzni poduzetnik optužen u slučaju Ipsilon , predao se hrvatskim vlastima nakon dvije godine bijega. Do predaje je došlo na graničnom prijelazu Stara Gradiška.

Golemovića se konkretno tereti da je od ožujka 2008. do travnja 2009. godine u Poreču te na području Istre i Zagreba, u više navrata zatražio od policajca Nedjeljka Mijošeka da iskoristi svoje veze i poznanstva kako bi on mogao dobiti manje ili veće usluge do koji nije mogao doći na legalan način.

Najčešće se radilo o informacijama o osobama ili podacima o vlasništvu vozila i slično, a spominje se i povlaštena vožnja po Zagrebu uz policijsku pratnju kako ne bi gubio vrijeme u kolonama.

Nadalje se navodi da je Golemović uz posredovanje Mijošeka službene podatke dobivao od carinika Silvana Legovića. Legović je uz to jednoj osobi omogućio da se okoristi pri uvozu većih količina robe bez carinskoga nadzora i bez plaćanja poreznih i carinskih davanja.

Golemović je proveo četiri mjeseca u riječkom pritvoru tijekom 2009. godine, a potom je pušten da se brani sa slobode što je on iskoristio za bijeg u Bosnu i Hercegovinu.

U ponedjeljak će mu u na Županijskom sudu u Rijeci početi suđenje za osam kaznenih djela poticanja na zlouporabu položaja, kazneno djelo protuzakonitog posredovanja i mito.

Dražen Golemović je vrlo često spominjan u kontekstu kriminalnog miljea, a najpoznaiji je po tome što se oženio udovicom Vjeke Sliška.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 17:38