SKANDAL ILI FOTOMONTAŽA?

Stari bus za koji je općina dala 186.000 kn ‘prodimio‘ na prvoj vožnji pa djecu utrpali u koš kamiona?! Načelnik: ‘Nije istina‘

Načelnik ‘ništa ne zna‘, no snimka svjedoči o šokantnom rješenju problema, mještani se zgražaju. Ipak, snimka je možda i krivotvorina
 Toni Paštar

Stari autobus koji je kupila Općina Otok, nakon što je poslije nekoliko "popravnih" uspio proći na tehničkom pregledu, imao je neslavno prvo putovanje. Kako nas je informirao jedan dobro upućeni čitatelj, za prvu vožnju novoregistriranog autobusa odabrana je relacija od Otoka do Trilja, piše Slobodna Dalmacija.

U autobus je sjela skupina od oko 25 djece iz Belgije koji su došli u Otok na ljetni kamp. Autobus je uspio doći gotovo do cilja. Kada se našao kod Gaza, iz motora autobusa je počeo sukljati gusti dim. Iako se nije razvio požar, vozač je, sumnjajući u ispravnost autobusa, odbio nastaviti vožnju. Kako su i gdje djeca nastavila nije poznato. Ali je poznato da su u nedjelju prijepodne imali novu avanturu.

Ovaj put domaćini su ih posjeli u koš i kabinu općinskog kamiona. Ili je netko sve krivotvorio samo da bi se uperilo prstom na Općinu Otok i njenog načelnika Dušana Đulu. Koliko se, naime, može razaznati iz fotografije na kojoj se vide djeca u košu kamiona na vozačevim vratima vidljiva je naljepnica s natpisom "Općina Otok", a na mjestu registarske oznake može se pročitati "ST 3642 – N".

Čitatelj koji je o svemu informirao novinare Slobodne kaže da je fotografija na kojoj se vide djeca iz Belgije u košu općinskog kamiona snimljena u nedjelju na županijskoj cesti Han-Otok-Vratnice kod zaseoka Živinić.

Načelnik Otoka Dušan Đula ima drugu priču. On potvrđuje da je u Otoku boravila skupina djece iz Belgije, ali, veli, nikakvog dimljenja na autobusu nije bilo niti su djeca prevožena općinskim kamionom.

- Meni je poznato da su djeca iz Belgije u nedjelju našim autobusom prevežena iz Otoka do Gale, točnije do Jelavića buka na Cetini, gdje im je organiziran rafting. Ništa drugo nije mi poznato, najmanje da su se vozili u košu kamiona – kazao je Đula.

Prva vožnja autobusa za kojega je iz otočkog općinskog proračuna plaćeno 186.000 kuna, a koliko je još utrošeno na popravke nije poznato, u ponedjeljak je glavna tema među Otočanima i ne samo njima.

Uz zgražanje forsiranja korištenja naprave koju nazivaju autobusom, a zapravo bi trebala biti željezni otpad, građani se još više zgražaju što su djeca ukrcana i vožena u košu kamiona u kojemu nisu imali baš nikakvu sigurnost pa je pravo čudo da se nekomu od djece nije dogodila kakva nesreća. Kako se radilo o djeci iz Belgije ne bi se trebalo čuditi da ova pustolovina dobije i međunarodnu dimenziju, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 08:37