ANTE SANADER

‘Stav o izboru predsjednika Vrhovnog suda HDZ će donijeti nakon razgovora s koalicijskim partnerima‘

"Prvo su bez natječaja izabrani kao odabir gradonačelnika da bi nakon nekog vremena što nisu izvršavali partijsku stegu smijenjeni"
Ante Sanader
 
 Nikola Vilic/Cropix

Politički tajnik HDZ-a Ante Sanader kazao je u ponedjeljak da će stav o izboru predsjednika Vrhovnog suda HDZ donijeti nakon razgovora s koalicijskim partnerima i nakon što čuju mišljenje ostalih parlamentarnih stranaka.

"Hoćemo široku raspravu o predsjedniku Vrhovnog suda, razgovarat ćemo s našim koalicijskim partnerima u utorak, a u srijedu je sjednica saborskog Odbora za pravosuđe gdje ćemo čuti mišljenje i drugih parlamentarnih stranka. Kada čujemo sve onda ćemo dati svoj stav", izjavio je Sanader nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

Kada je riječ o uvođenju Covid potvrda i testiranju za zdravstvene djelatnike Sanader je poručio da podaci o 20 pozitivnih od onih koji su pristupili testiranju najbolje opravdava tu mjeru. "Tih 20 pozitivnih zdravstvenih djelatnika danas bi išlo na svoja radna mjesta i potencijalno ugrozili mnoge pacijente", rekao je.

Na novinarski komentar da i cijepljeni mogu biti nositelji virusa Sanader je uzvratio da je riječ o manjem postotku te pozvao sve antivaksere da idu kao volonteri pomagati na Covid odjele.

Situaciju u Zagrebačkom holdingu Sanader je nazvao nevjerojatnom.

Naime, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević izvijestio je ranije danas da su predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Nikola Vuković i član Uprave Ante Samodol smijenjeni zbog otežane suradnje s ostalim članovima Uprave i različitih koncepcija upravljanja Holdingom.

"Prvo su bez javnog natječaja izabrani ljudi kao odabir gradonačelnika da bi nakon nekog vremena što nisu izvršavali partijsku stegu Možemo! smijenjeni", kazao je Sanader dodavši kako je "navodno gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević potencirao privatizaciju ZET-a, a oni se s tim nisu složili".

O unutarstranačkim izborima u HDZ-u Sanader je kazao da će kandidati svoje programe prezentirati članovima ogranaka dodavši da nema potrebe za javnim sučeljavanjem, konkretno u Zagrebu između Mislava Hermana i Pave Kostopeča.

Na sjednici stranačkih tijela bilo je riječ i o položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini gdje je ponovljen stav da će ustrajati na jednakopravnosti Hrvata što se želi postići izmjenama izbornog zakona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. siječanj 2022 19:26