POZLILO JOJ

Stavljenić-Rukavina pronađena onesviještena u stanu: U bolnici je stabilizirali pa pustili kući

Nakon jučerašnjeg uhićenja u obzir su joj uzete godine, pa je puštena na slobodu
Ana Stavljenić Rukavina
 Nera Simic/Cropix

Ana Stavljenić-Rukavina, koja je jučer uhićena u sklopu afere Srebrnjak te danas puštena da se brani sa slobode, pronađena je onesviještena u svojem stanu. Kako doznajemo, Stavljenić-Rukavinu su prevezli u bolnicu gdje joj je stanja stabilizirano te je puštena kući.

Podsjetimo, bivšoj bliskoj suradnici Milana Bandića su na sudu u obzir uzete godine, odnosno starost od 82 godine, pa joj zato danas nije određen istražni zatvor.

U aferi Srebrnjak ju se sumnjiči da je upravo kao šefica Upravnog vijeća dječje bolnice Srebrnjak zajedno s Bandićevom šeficom stručne službe gradonačelnika Andrejom Šulentić zloupotrijebila položaj pri izboru novog ravnatelja bolnice, a nakon smjene Bore Nogala.

Stavljenić-Rukavinu i Šulentić se, kako je danas objavio USKOK, sumnjiči da su u razdoblju od siječnja do kraja lipnja prošle godine, po zahtjevu sada pokojnog gradonačelnika, poduzele radnje kako bi osigurale da za ravnatelja dječje bolnice Srebrnjak bude izabrana osoba koju je on odabrao i prije zaprimanja svih prijava na raspisanom natječaju.

Nadalje je, prije završetka natječaja, a po zahtjevu sada pokojnog gradonačelnika, prvoosumnjičena zatražila od odabranog kandidata za povuče svoju kandidaturu, s obzirom na to da je gradonačelnik odlučio da ipak želi drugog kandidata na čelu dječje bolnice Srebrnjak.

Prvoosumnjičena je poduzimala radnje kako bi novoodabranog kandidata pripremila za razgovor, a prema naloga sada pokojnog gradonačelnika obje su od ostalih članova tijela zatražile da glasaju za odabranog kandidata te je on i izabran ostvarujući tako sva prava na rad i iz rada tog mjesta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 06:11