POSRNULI ‘KIKLOP FILM‘

Stečajni upravitelj: ‘Vanna je dužna 98.000, a suprug 57.580 kn‘; Odvjetnica Vrdoljakovih: ‘To je loša komunikacija‘

Kritike nisu bile naklonjene ‘Generalu‘, a ni tvrtka koja ga je producirala nije prošla bolje - završila je u velikim dugovima

Ivana Vrdoljak Vanna (u krugu), Andrija Vrdoljak (desno)

 Cropix/

Popularna pjevačica Ivana Vrdoljak Vanna je s 98.000 kuna najveći dužnik Kiklop filma d.o.o., posrnule tvrtke Antuna i Andrije Vrdoljaka preko koje je financiran film posvećen životnom putu generala Anta Gotovine.

Kritike nisu bile naklonjene "Generalu", a ni tvrtka koja ga je producirala nije prošla bolje - završila je u velikim dugovima.

Prema izvješću stečajnog upravitelja Valentina Jakovca Trgovačkom sudu u Karlovcu za drugo tromjesečje ove godine, osim od Vanne po osnovi nevraćenih pozajmica, tvrtka u stečaju i od njezina supruga i bivšeg direktora potražuje 57.580 kuna, ali i od druge Vrdoljakove tvrtke Mediteran film 47.000 kuna. Ta je tvrtka registrirana na Dobrom dolu, na kućnoj adresi Vrdoljakovih.

Stečajni upravitelj ih je pozvao da namire dugovanja, no umjesto uplate, dobio je dopis odvjetnice obitelji Vrdoljak u kojem se predlaže nagodba. Njihova odvjetnica piše kako predmetne pozajmice ne predstavljaju stvarno stanje i opis knjiženja, nego je došlo do loše komunikacije s knjigovođom koji nije u potpunosti i cjelovito vodio knjigovodstvo. Stanje duga je, kažu, neznatno. Stoga predlažu nagodbu da se dugovanje svede na 60.000 kuna svih dužnika koje bi oni u tri mjesečne rate uplatili na račun tvrtke u stečaju te bi se tako njihova dugovanja podmirila u cijelosti.

Podsjetimo, stečaj nad Kiklop filmom otvoren je prije godinu dana. Skraćeni postupak pokrenula je Fina jer tvrtka nije bila likvidna, bila je bez pokretne i nepokretne imovine te s blokiranim računom, ali i dugovanjima od oko tri milijuna kuna. Nikada nije objavljen završni račun koliko je "General" koštao.

Zna se da je HRT za film donirao gotovo deset milijuna kuna, Hrvatski audiovizualni centar uplatio je više od četiri milijuna, a Grad Zagreb nešto manje od dva milijuna kuna. U realizaciji projekta pomogli su i brojni drugi subjekti - MORH, HEP te veći broj jedinica lokalne uprave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2023 20:04