STRAŠNE POSLJEDICE

Šteta od olujnog nevremena koje je poharalo Čazmu procijenjena na 60 milijuna kuna

Nažalost, uvijek postoje oni koji će htjeti iskoristiti tuđu nesreću da bi sebi nešto priskrbili, upozorava župan Marko Marušić

Posljedice olujnog nevremena u Čazmi

 Ronald Gorsic/CROPIX

Šteta od olujnog nevremena koje je poharalo Čazmu, Grubišno Polje i općine Berek, Đulovac, Ivanska, Velika Trnovitica i Veliki Grđevac procijenjena je na oko 60 milijuna kuna, rekao je u četvrtak župan Marko Marušić zahvalivši Vladi na 42 milijuna kuna financijske pomoći.

Na sastanku s gradonačelnicima i načelnicima pogođenih gradova i općina, bjelovarsko-bilogorski župan Marušić izjavio je da se ukupan iznos štete ugrubo procjenjuje na 60 milijuna kuna, no za određivanje točnog iznosa trebat će još vremena kako bi se prikupili svi podaci.

Dogovoreno je i da se moraju utvrditi jasni kriteriji za dodjelu sredstava kako bi se osigurala namjenska potrošnja.

"Čitav postupak bit će otvoren i dostupan građanima jer znamo da, nažalost, uvijek postoje oni koji će htjeti iskoristiti tuđu nesreću da bi sebi nešto priskrbili", poručio je župan Marušić.

Rekao je i kako je iznos od 42 milijuna kuna, odobren na sjednici Vlade u srijedu, najveći iznos koji je Bjelovarsko-bilogorska županija dobila za neku elementarnu nepogodu te da se treba potrošiti u roku od godine dana.

Čazmanski gradonačelnik Dinko Pirak izjavio je kako šteta u tom gradu, koji je inače i najviše stradao 15. rujna u olujnom nevremenu, iznosi više od 35 milijuna kuna.

"U Čazmi svakodnevno radimo po ovom pitanju, ljudi su predali svoje zahtjeve u roku osam dana nakon proglašenja elementarne nepogode, a preostaje onaj dio posla unošenja podataka u program koji to traži. Građani će radove koje su već obavili dokazati računima. Neki su već pokrili krovove, a neki, nažalost, moraju rekonstruirati kompletna krovišta", pojasnio je gradonačelnik Pirak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. ožujak 2023 07:45