NESREĆA U VRTU

Stier: 'Kosilica mi je skoro odrezala palac'

‘Kirurg je zadovoljan, sada još moramo sačekati dan, dva da vidimo hoće li biti potrebna još koja operacija’
 Srdjan Vrancic/Ronald Gorsic / CROPIX

Dobro sam, ali nekoliko dana zbog ozljede neću moći obavljati svoje svakodnevne aktivnosti - rekao nam je HDZ-ov europarlamentarac Davor Stier nakon što je u nedjelju ozlijedio nogu i završio na operaciji u KBC-u Rebro.

Naime, rekreativno vrtlarenje, točnije košnja trave i trenutak nepažnje, umalo je Stiera stajalo nožnog palca. No, liječnici Zavoda za plastičnu i rekonstruktivnu kirugiju KBC-a Zagreb uspjeli su mu u nedjelju spasiti prst brzom kirurškom intervencijom. Stieru je kosilica gadno zarezala palac desne noge i ozlijedila ostale prste. Polomljene kosti palca i drugoga prsta liječnici su morali spojiti i učvrstiti.

Mikrokiruškim zahvatima morali su spojiti i krvne žile, živce i tetive. Po svemu sudeći, funkcija nožnih prstiju ne bi trebala biti ugrožena. Kako doznajemo od liječnika s Rebra, Stier će nekoliko dana morati ostati u bolnici.

- Nezgoda se dogodila kad sam pokušavao pokositi travu oko kuće u Samoboru. Stalno sam na putu, pola tjedna u Hrvatskoj, pola u Bruxellesu, i vrt mi je pomalo zarastao. Odlučio sam se time pozabaviti u nedjelju. Čekao da se trava osuši, ali očito ne dovoljno, pa sam se poskliznuo i noga mi je završila ispod kosilice - ispričao je Stier. Naime, nakon što se poskliznuo, otpao je jedan kotač s kosilice koja mu je potom zahvatila prste na desnoj nozi i zarezala palac pa je hitno prevezen u bolnicu.

- Zahvat je dobro prošao, kirurg je zadovoljan. Sada moram sačekati dva-tri dana da vidimo hoće li biti potrebna još koja operacija - izjavio je Stier kojemu je najteže palo to što su mu se jako uplašila djeca i supruga.

- Neko vrijeme morat ću koristiti štake, ali vjerujem da će sve biti u redu - rekao je Stier koji se na kraju i našalio, kazavši kako su mu prijatelji poručili da je “krvavo započeo kampanju za EU izbore”.

Dvorište kuće u Samoboru na kojem je Ivo Stier kosio tratinu je, naime, pod nagibom pa ne čudi da se HDZ-ov europarlamentarac za vrijeme košnje okliznuo i pao na vlažnoj travi. Premda kod kuće jučer nismo zatekli nikoga od Stierovih ukućana, kao ni susjeda da nam pokažu gdje se točno nesretni slučaj dogodio, jasno je vidljiv dio tratine koji je uz rub samoga dvorišta, prema susjednoj ogradi, ostao nepokošen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 06:54