MINISTAR U OSTAVCI

Stier ponovio da će raditi na promjeni statuta HDZ-a

 Ranko Šuvar / CROPIX

Davor Ivo Stier ponovio je u ponedjeljak u Luxembourgu da će raditi na promjeni statuta HDZ-a kako bi se načelo "jedan član, jedan glas" uvelo za izbor svih dužnosnika na svim razinama u stranci.

Stier je u ponedjeljak u Luxembourgu sudjelovao posljednji put kao ministar vanjskih poslova nakon što je 12. lipnja podnio ostavku na tu dužnost. Stier je tada najavio da će kao saborski zastupnik i politički tajnik nastaviti raditi na jačanju demokršćanskih vrijednosti u stranci i na uvođenju načela jedan član, jedan glas za sve dužnosnike na svim razinama u stranci.

"Naravno da ostajem u HDZ-u i da ću raditi na implementaciji onoga što smo prije godinu dana obećali kada smo išli na unutarstranačke izbore - proširivanje načela jedan član, jedan glas, koji se sada koristi za izbor čelne osobe stranke ili stranačkih organizacija na županijskoj i gradskoj razini, da se on proširi na sve dužnosnike na svim razinama i na tome ćemo raditi", rekao je Stier.

Na upit kada očekuje izbore u HDZ-u, s obzirom na medijska nagađanja da ih može neće biti uskoro, Stier je rekao da on nikada nije govorio o izborima nego o promjeni statuta.

"Odluka o izborima donosi se na stranačkim tijelima, ali ja nisam nikad o tome govorio, nego sam naglašavao da ću raditi na implementaciji onoga što smo obećali prije godinu dana, a to je promjena statuta. Nema tu riječi o unutarstranačkim izborima, već da se promijeni statut i da implementiramo ono što smo obećali i na tome ću predano raditi. To mi je u fokusu i ništa drugo", rekao je.

Na upit kakvu suradnju očekuje s predsjednikom stranke i premijerom Andrejem Plenkovićem, Stier je rekao: "Upravo na tragu našeg programa koji smo prezentirali za parlamentarne izbore koji je vrlo precizan i sada je došao trenutak da ga implementiramo".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. studeni 2021 04:01