DOZVOLJEN POSJET SANADERU

Stigla dozvola: Šef USKOK-a ispitat će Sanadera u Austriji

Dinka Cvitana je u Austriju, neslužbeno, odlučio poslati Mladen Bajić
 Ronald Goršić/CROPIX

ZAGREB - Austrijske vlasti odobrile su tužiteljima USKOK-a da u ekstradicijskom pritvoru u Salzburgu ispitaju bivšega hrvatskog premijera Ivu Sanadera .

Kolege iz austrijskog i hrvatskog pravosuđa sada se moraju dogovoriti o terminu ispitivanja. Kako neslužbeno doznajemo, glavni državni odvjetnik Mladen Bajić odlučio je da će Sanadera ispitati ravnatelj USKOK-a Dinko Cvitan.

DORH je još krajem siječnja od austrijskih vlasti zatražio dopuštenje za ispitivanje Sanadera, nakon čega će njegovi hrvatski odvjetnici imati pravo uvida u dokaze na temelju kojih je otvorena istraga, pa čak i u slučaju da se Sanader brani šutnjom.

Sanaderu je pritvor određen do svibnja, ali se, ako se postupak za izručenje Hrvatskoj dotad ne okonča, može produljiti. Ivo Sanader zasad se protivi izručenju jer smatra da u Hrvatskoj ne bi imao pravedno suđenje. U međuvremenu je Sanader raskinuo suradnju s dvoje odvjetnika iz hrvatskog braniteljskog tima. Ivan Lovrić i Jasna Novak više ga ne zastupaju, nego samo odvjetnik Goran Suić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:34