UPALJEN METEOALARM

Stigla je velika promjena vremena, diljem zemlje izdana upozorenja: ‘Grmljavine, kiše, snijeg, moguće su i pijavice!‘

DHMZ je izdao upozorenja za cijelu Hrvatsku, osim krajnjeg istoka

Ilustrativna fotografija

 Damjan Tadic/Cropix

Hrvatsku u četvrtak očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, povremeno s kišom, najprije na zapadu, a do večeri gotovo svugdje, prognoziraju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) napominjući da bi navečer u višem gorju moglo biti i snijega.

Lokalno obilnija oborina moguća je ponajprije u zapadnim krajevima, dok su izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom najvjerojatniji poslijepodne u Dalmaciji.

Navečer, uz pad temperature, u višem gorju bit će susnježice i snijega.

Vjetar će puhati slab do umjeren, južni i jugoistočni, u gorju i jak, a u središnjim predjelima sjeveroistočni.

Na Jadranu će puhati jugo, umjereno i jako, ponegdje i olujno.

Najviša dnevna temperatura kretat će se od 10 do 15, a u istočnoj Hrvatskoj i Dalmaciji između 16 i 20 Celzijeva stupnja.

Meteoalarm je za danas izdao upozorenja za cijelu Hrvatsku, osim krajnjeg istoka. Na obali su, osim obilne kiše, moguće i bujične poplave, pijavice te jak vjetar.

Za sutra, DHMZ najavljuje promjenjivo oblačno i mjestimice s kišom.

Lokalnih pljuskova s grmljavinom bit će osobito ujutro u Dalmaciji, a u najvišem gorju slabe susnježice te snijega. Popodne sve češća sunčana razdoblja.

Vjetar slab do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni, na Jadranu prolazno i jak, a na krajnjem jugu prijepodne i jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od 3 do 8, na Jadranu između 7 i 11 °C. Najviša dnevna između 11 i 16 °C, u gorskim krajevima niža.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:22