REPOVI NATJEČAJA

Stigla još jedna tužba zbog koncesije za 101 MHz: ‘Vijeće nije smjelo potpisati taj ugovor‘

Agencija za elektroničke medije potpisala je ugovor s Top radijem o koncesiji, a na ugovoru je ništetna adresa
 Top Radio

Danas istječe rok od 30 dana u kojem zainteresirane strane mogu podnijeti tužbu na ugovor Agencije za elektroničke telekomunikacije s Top radijem, novim koncesionarom na frekvenciji 101 MHz. Tužbu je podnio Nepce svijet, tvrtka koja se natjecala za tu frekvenciju.

- Vijeće za telekomunikacije nije smjelo potpisati ugovor jer prema uvjetima natječaja nije dostavljena zakonita, točna dokumentacija - smatra Renato Perica iz Nepce svijeta.

Do sada su protiv odluke Vijeća za elektroničke komunikacije o dodjeli koncesije Top radiju podnesene tri tužbe Upravnom sudu i to od strane tvrtki Nepce svijet, Zwei 01 i Radio 101. Sada je Nepce svijet podiglo novu, četvrtu tužbu osporavajući sam ugovor o koncesiji jer smatraju, kao i ranije, da Agencija nije smjela potpisati ugovor s Top radijem jer Top radio nije ispunio uvjete iz natječaja.

Naime, Top radio se na natječaju pojavio s poslovnom adresom do koje je došao temeljem ugovora o podzakupu prostora od Enter radija. Do tog je prostora Enter radio došao ugovorom o zakupu državne imovine, a ta se imovina ne može dalje davati u podzakup. Baš to su učinili Top radio i Enter radio. Kad je to otkriveno, ugovor je poništen i proglašen ništetnim. Svemu usprkos, Vijeće za elektroničke medije nije promijenilo svoju odluku.

Podsjetimo, prije potpisivanja ugovora održana je burna sjednica saborskog Odbora za medije gdje se, između ostalog, ispostavilo da su članovi Vijeća nakon što im je pravna služba dostavila mišljenje o Top radiju i opisanom problemu s adresom, otišli po još jedno mišljenje. Obratili su se odvjetničkom uredu. Pritom su, moguće, iznijeli dokumentaciju iz Agencije ili im je mišljenje dano temeljem prepričane situacije. Dodatno, nejasno je što je pravna služba Agencije navela u svom mišljenju, jer to mišljenje Agencija ne želi objaviti.

Ali, indikativno da su članovi otišli po novo mišljenje i da su se na raspravi pozivali na to mišljenje. Predsjednik Vijeća i Agencija, Josip Popovac je nakon dostavljenog mišljenja pravne službe promijenio svoj stav o koncesiji i dao izdvojeno mišljenje, smatrajući da Top radio ipak ne udovoljava natječajnim uvjetima. Poznato je da je potpredsjednik Vijeća, Robert Tomljenović, od prvog trenutka dao svoj glas drugom kandidatu na natječaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:54