VREMENSKA PROGNOZA

STIGLA NAM JE NOVA PROMJENA VREMENA Vakula najavio temperature niže za 10 °C: 'Još veće će nevolje prouzročiti minusi. Evo do kada će to trajati'

 
 CROPIX

HRT-ov sinoptičar Zoran Vakula u najnovijoj je vremenskoj prognozi najavio novu promjenu vremena koja će započeti već danas.

- Već u ponedjeljak poslijepodne će u većini unutrašnjosti temperatura zraka biti niža od nedjeljne i za više od 10 °C, a još veće će nevolje mnogima prouzročiti temperaturni minusi - u ponedjeljak uglavnom u gorju, od utorka do petka ujutro u većini unutrašnjosti, kaže Vakula.

Dodaje da će osjećaj hladnoće, ali i ograničenja u prometu, stvarati vjetar, u kopnenom području sjeverni i sjeveroistočni, ponegdje i jak, pa i s olujnim udarima, a na Jadranu uglavnom još jača bura, osobito podno Velebita na udare i orkanska.

- I dok su pad temperature i vjetar sigurni, oborina je, po običaju, prijeporna. No, vrlo je velika vjerojatnost da će je u većini krajeva povremeno biti u ponedjeljak, mjestimice i u utorak, na jugu još i u srijedu, i to uglavnom u malim količinama. Na Jadranu i u početku na kopnu kiša, prema kraju ponedjeljka i osobito u utorak ponegdje i snijeg, i to ne samo u unutrašnjosti, nego i na sjevernom Jadranu, piše HRT-ov meteorolog.

U drugom dijelu tjedna, prognozira Vakula, bit će stabilnije, sunčanije i toplije, ali uz hladna jutra na kopnu.

- No, i tada, a i u tijekom hladnijeg i vjetrovitijeg početka tjedna - najbolje je ostati doma! I pokušati smanjiti širenje koronavirusa, poručuje Vakula.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. veljača 2023 03:28