U KARANTENI 23 OSOBE

STIGLA POTVRDA IZ KLAIĆEVE 'Svi naši djelatnici koji su se vratili iz inozemstva su u samoizolaciji. Nikome još nije dokazana infekcija Covidom-19'

 Damir Krajač / CROPIX

Iz Klinike za dječje bolesti Zagreb priopćili su u četvrtak kako ni jednom njihovu djelatniku nije dokazana infekcija koronavirusom, dok su liječnici koji su se u zadnjih 14 dana vratili iz inozemstva stavljeni u samoizolaciju, ovisno o državi iz koje su se vratili.

"Danas su prema preporuci nadležnog epidemiologa u samoizolaciju poslani i djelatnici koji su se vratili iz zemalja za koje nije izdana mjera o samoizolaciji, sa ciljem da se maksimalno smanji rizik, odnosno da se mogućnost eventualnog kontakta smanji na minimum", navodi ravnatelj Klinike za dječje bolesti Goran Roić u povodu medijskih napisa vezanih uz boravak liječnika te ustanove u inozemstvu.

Kaže kako su u bolnici 13. ožujka donijeli odluku o mjerama vezanim uz koronavirus, u kojoj stoji da su se svi djelatnici koji se vraćaju iz inozemstva dužni javiti nadležnom liječniku i epidmiologu te ostati u samoizolaciji kroz 14 dana po procjeni epidemiologa.

Roić napominje da je i Klaićeva bolnica, kao i svaka druga ustanova, prije donošenja službenih odluka i mjera o sprječavanju širenja zaraze, bila ovisna o tome da djelatnici sami prijave mjesta privatnih putovanja.

Portal Index.hr objavio je da je danas otišlo u samoizolaciju čak 23 djelatnika, od toga devet liječnika, Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj, koji su unazad 14 dana bili izvan Hrvatske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:20