ZAHLAĐENJE

Stigla promjena vremena: Na moru kod Mljeta snimljene dvije velike pijavice

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda najavljuju nastavak nestabilnog vremena, uz moguće pljuskove i grmljavinu
Pijavica kod Mljeta
 IstraMet/Facebook

Posljednji dan kalendarskog ljeta popraćen je na Jadranu promjenom vremena. Na moguće nestabilnosti ukazao je i Meteoalarm koji je obalno područje proglasio zonom žute opasnosti od mogućih vremenskih neprilika, a meteorolozi najavljuju da će se vrijeme nastaviti destabilizirati i narednih dana, zbog najavljenog priljeva hladnog i vlažnog zraka.

Na meteorološkom portalu IstraMet objavljene su, pak, zanimljive snimke dviju pijavica koje su danas uočene nedaleko otoka Mljeta.

Pijavice su se stvorile na moru kod Mljeta, a zasad nema dojava o bilo kakvoj materijalnoj šteti koje bi uzrokovale.

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda najavljuju nastavak nestabilnog vremena, uz moguće pljuskove i grmljavinu.

U središnjim i istočnim krajevima u srijedu će biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku i mogućnost za poslijepodnevne rijetke pljuskove. Na Jadranu i u predjelima uz njega promjenljivo do pretežno oblačno, mjestimice s kišom, pljuskovima i grmljavinom, a lokalno je moguća i obilnija oborina.

Vjetar većinom umjeren, u gorju i jak južni i jugozapadni, a na Jadranu umjereno do jako jugo i jugozapadnjak. Minimalna temperatura zraka od 12 do 16, na Jadranu od 18 do 21, a maksimalna uglavnom između 22 i 26 °C.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 09:26