OKONČAN NATJEČAJ

Stigle dvije prijave za šefa bolnice u Vinogradskoj, Dijana Zadravec svoju poslala poštom

Vjeruje se da je Dijana Zadravec, koja je najavila kandidaturu, prijavu poslala poštom jer je trenutačno na bolovanju
Dijana Zadravec
 Boris Kovačev/Cropix

KBC Sestre milosrdnice jučer je zaključio natječaj za ravnatelja, a kako neslužbeno doznajemo, stigle su dvije prijave, dok se ostavlja još nekoliko dana da pristignu prijave eventualno poslane poštom.

Kako Jutarnji list neslužbeno doznaje, za mjesto ravnatelja prijavili su se dr. Davor Vagić, pročelnik Zavoda za kirurgiju glave i vrata na Klinici za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata, i dr. Vanja Bašić Kes, pročelnica Klinike za neurologiju. Iako je dr. Dijana Zadravec jedina javno rekla da će se javiti na natječaj za ravnatelja, ona jučer, zadnji dan prijava, nije predala dokumentaciju.

No, kako doznajemo, očekuje se njezina prijava, odnosno vjeruje se da je zbog bolovanja nije dostavila osobno, nego ju je poslala poštom.

Zadnji rok kad Upravno vijeće mora donijeti odluku o imenovanju ravnatelja je 5. srpnja. Podsjetimo, KBC Sestre milosrdnice već je neko vrijeme bolnica koju prate problemi. Intenzivirali su se izlaskom dijela liječnika Klinike za tumore i optužbama za mobing na račun Dijane Zadravec, koju je v.d. ravnatelja Zoran Vatavuk smijenio s mjesta šefice Zavoda za radiologiju, a njezinu je žalbu odbacilo Upravno vijeće. Zadravec je više puta optuživala kolege za krađu, korupciju i falsificiranje dokumenata.

Smatra da je smijenjena jer je dirnula u, kako naziva, "koruptivnu hobotnicu". Prije nekoliko dana opet se osvrnula na to na društvenoj mreži te je napala prof. Rotima, v.d. ravnatelja Vatavuka i dr. Kalouseka. Inače, još nisu gotovi nalazi inspekcije Ministarstva zdravstva, Ministarstva financija i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje koji su trebali provjeriti navode Dijane Zadravec.

Zadravec: 'Poslala sam svoju prijavu poštom'

Dijana Zadravec, smijenjena predstojnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice, potvrdila je za N1 televiziju da je poslala svoju prijavu za mjesto ravnateljice spomenutog KBC-a.

- Ja sam svoju prijavu poslala preporučenom poštom, oni će moju prijavu na natječaj za ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice primiti - rekla je Zadravec.

Upitana zašto je čekala do zadnjeg datuma kad je moguće poslati prijavu, Zadravec je rekla da je čekala uvjerenje poslodavca da se protiv nje ne vodi radni spor.

- Protiv mene se ne vodi radni spor. Potvrdu mi nisu poslali, a ja sam priložila e-mail korespondenciju i smatram da nema razloga da se to ne uvaži - rekla je Zadravec.

Za svoju smjenu, koju smatra nezakonitom, tražila je izuzeće dva člana Upravnog vijeća, među kojima je i državni tajnik u Ministarstvu zdravstva, Tomislav Dulibić. To izuzeće nisu prihvatili, jer je državni tajnik rekao da će me dati na sud, ja sumnjam u njegovu nepristranost i tu sam u pravu. Naravno da Tomislav Dulibić ne može odlučivati o izboru ravnatelja na objektivan način kad se bude analizirala moja prijava - rekla je Zadravec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:12