POTVRĐENO

STIGLI NALAZI Kineskinja koja je bila izolirana u splitskom KBC-u nema koronavirus

 
Ilustracija
 Ante Čizmić / Hanza Media

NOVO 11:01 Uzeti su svi potrebni uzorci koji su poslani na Kliniku za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu te je utvrđeno da Kineskinja koja je bila izolirana u splitskom KBC-u nije inficirana koronavirusom, javlja Slobodna Dalmacija.

Stoji to u dopisu koji potpisuju predstojnik Klinike za infektologiju KBC-a Split prof.dr.sc. Boris Lukšić, te pomoćnik ravnatelja za kvalitetu KBC-a Split dr.sc. Anton Marović.

--------------------------------

U Kliniku za infektologiju KBC-a Split na Križinama jučer je primljena osoba pod sumnjom na zarazu novim koronavirusom, a kako doznaje Dalmatinski portal riječ je o Kineskinji koja je zbog mjera predostrožnosti smještena u izolirani dio Klinike za infektologiju. Iako dolazi iz Kine, doznaje se, nije bila blizu Wuhanu odakle je epidemija krenula.

Nakon samo nekoliko dana, ovo je druga osoba koja je primljena na splitsku Infektologiju, a kod koje postoji sumnja u zaraznu bolest koja je okupirala pažnju svjetske i domaće javnosti, navodi Slobodna Dalmacija.

Kako smo jučer izvijestili, čim je osoba zaprimljena, izvađena joj je krv, te sa brisevima grla i ždrijela poslana na analizu u Kliniku za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu, gdje će se utvrditi radi li se o koronavirusu ili o nekoj drugoj infekciji.

Ukoliko nalaz bude negativan na novi koronavirus, Kineskinja će biti puštena kući, a ukoliko bude pozitivna, bit će transportirana u "Dr. Fran Mihaljević", jedinu kliniku u Hrvatskoj, u kojoj postoji "prava" izolacija.

Ako se po nalazu ne bude moglo utvrditi o čemu se točno radi, dodatne analize će biti obavljene u inozemstvu, najvjerojatnije u Berlinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 18:11