CROBAROMETAR

STIGLI NOVI REZULTATI ISTRAŽIVANJA Predsjednica zadržala najbolji rejting u zadnjih godinu dana, a najgore vijesti stižu za Milana Bandića

 
Andrej Plenković, Kolinda Grabar-Kitarović, Milan Bandić
 Davor Pongracic, Damjan Tadic / CROPIX

U listopadu je podrška Predsjednici i dalje vrlo stabilna, pokazuje najnovoiji Crobarometar, istraživanje Nove TV. Ovaj mjesec to izgleda ovako: 58 posto ispitanika odobrava njezin rad, ne odobrava njih 36 posto, a ne zna 6 posto ispitanih.

Kada pogledamo trendove u posljednjih godinu dana, dakle od listopada 2017. do sada, ovih 58 posto je najbolji rejting koji je predsjednica ostvarila. Od lipnja, kad je imala najlošijih 46 posto, do sada bilježi rast od 12 posto.

Nova TV

Najviše pozitivnog dojma ispitanici i dalje imaju o predsjednici Kolindi Grabar Kitarović - 65 posto pozitivnog i 30 posto negativnog. Slijedi Ivan Vilibor Sinčić kojeg pozitivnim smatra 45 posto, a suprotno misli 43 posto ispitanika. Božo Petrov je na 40 posto pozitivnih, no više je onih koji ga vide negativno - njih 48 posto.

Nova TV

Premijer Andrej Plenković u politički vrlo intenzivnom listopadu za Vladu i HDZ ima 39 posto pozitivnog dojma. Međutim, i dalje je, s 55 posto, visoko među političarima o kojima dominira negativan dojam. Kod Milana Bandića se, gledajući trendove u posljednjih godinu dana, može vidjeti pad pozitivnog dojma. Sada je to 38 pozitivnog i 54 posto negativnog. Ovo mu je najlošiji rezultat u proteklih godinu dana.

Nova TV

U top 5 političara po negativnom dojmu su: Milorad Pupovac sa 74 posto, Radimir Čačić sa 62, Davor Bernardić sa 60, Branimir Glavaš sa 60 i Ivan Vrdoljak s 56 posto negativnog dojma kod ispitanika.

Nova TV

Kada se školskim ocjenama ocjenjuju tri institucije, i dalje je Ured Predsjednice najpopularniji i dobiva kod građana ocjenu 3,19 ili „trojku, Vlada je ocijenjena s 2,32 ili „dvojkom“ te na kraju Hrvatski sabor ocjenom 1,85 ili „dvojkom“.

Nova TV

Istraživanje je provela agencija IPSOS od 1. do 20. u mjesecu na 984 punoljetnih građana. Pogreška uzorka je +/- 3,3 a za rejting stranaka +/- 3,6%.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. studeni 2021 21:16