TURIZAM

STIGLI PRVI NAUTIČARI, A POTOM I REZERVACIJA ZA 30. SVIBNJA Austrijanci u Rogoznici unajmili brod kojim će sedam dana ploviti Jadranom

Filip i prijatelji stigli su u Zagreb poslovno i odlučili produljiti boravak

Petorica austrijskih kolega najbolji su dokaz da koronavirusu usprkos, mnogi i dalje žele putovati, točnije ploviti morem, zbog čega su u subotu u Rogoznici unajmili brod kojim će tjedan dana uživati na Jadranu.

Riječ je o prvim strancima nautičarima od početka pandemije koji su brod rezervirali u turističkoj agenciji Ban tours, razveselivši tako brojne djelatnike agencije koji se nadaju da će sličnih upita sljedećih dana biti sve više.

- Riječ je o gostima koji su u Zagreb stigli iz poslovnih razloga, a potom odlučili da žele tjedan dana uživati na brodu, nakon čega smo dobili i prvu rezervaciju. Vjerujemo da će toga kako vrijeme odmiče biti sve više, nakon njih prvu sljedeću rezervaciju imamo za 30. svibnja, no s obzirom na otvaranje granice sa Slovenijom, vjerujemo da će u međuvremenu biti i spontanih rezervacija - rekla je za Jutarnji list voditeljica bookinga Klara Primorac.

Gosti su rezervirali brod Dufour 410 grand large, dugačak 41 stopu, s tri kabine, ali i vlastitom kuhinjom, što znači da će, odluče li tako, moći izbjegavati posjete restoranima te se pridržavati uputa o socijalnom distanciranju.

Klara Ban poručuje da je tvrtka cijelo vrijeme dok je zemlja bila u lockdownu sređivala brodove kako bi za goste bili spremni čim se granice otvore i stanje stabilizira, a ponosni su i na to što tijekom pandemije nije bilo otpuštanja niti smanjenja prihoda djelatnicima.

- Pridržavali smo se svih propisanih mjera, a naši tehničari cijelo su vrijeme održavali i osposobljavali brodove tako da su oni ove godine dovedeni do savršenstva. Što se tiče nautike, za goste ovdje nema posebnih uvjeta ponašanja osim onih koje je propisala struka tako da će svoj odmor moći konzumirati bez problema - poručila je Primorac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:19