JAVNI NATJEČAJI

Stiglo desetak prijava za glavnog ravnatelja HRT-a

 Ronald Goršić / CROPIX

Desetak prijava stiglo je do ponedjeljka na javni natječaj za glavnog ravnatelja HRT-a koji je Nadzorni odbor javne televizije raspisao u prosincu. Kako je rok za slanje prijava istekao u subotu u ponoć, NO HRT-a pričekat će do srijede s otvaranjem kuverti.

Kako neslužbeno saznajemo, na natječaj za šefa HRT-a javio se aktualni v. d. glavnog ravnatelja Blago Markota. Svoju prijavu navodno su poslali i povjesničar Josip Jurčević, bivši glavni ekonomist HRT-a Ante Rončević, donedavni v. d. glavnog urednika HTV 3 Krešimir Čokolić, bivša v. d. šefica Produkcije Sanja Ivančin, te Kazimir Bačić, nekadašnji HRT-ov šef tehnike i zet HRT-ove legende Ksenije Urličić, te Mirela Despot, zaposlenica HRT-a.

Nakon što se u srijedu otvore prijave i ustanovi koje su valjane, saborski će Odbor za informiranje, informatizaciju i medije obaviti razgovor s kandidatima koji ispunjavaju uvjete te Hrvatskom saboru podnijeti prijedlog imenovanja. Glavnog ravnatelja HRT-a Sabor imenuje na plenarnoj sjednici većinom glasova svih zastupnika, a ako u roku od 45 dana od isteka roka za podnošenje prijava ne imenuje glavnoga ravnatelja HRT-a, javni će se natječaj poništiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:07