ODLAZAK IZ ILICE

Stipe Mesić kupio dva stana od 156 kvadrata!

Stjepan Mesić će oko 260 tisuća eura vratiti kad proda svoj veliki stan s garažom u Ilici
Zagreb, 150110.Ured Predsjednika.Predsjednik republike Stjepan Mesic sa suprugom priredio je primanje za predstavnike Diplomatskog zbora akreditiranih u RH.Mario Roberto Cassari, premijerka Jadranka Kosor i Milka i Stjepan Mesic.Foto: Davor Pongracic / CROPIX
 Davor Pongračić / CROPIX

ZAGREB - Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić i njegova supruga Milka uskoro će se iz Ilice preseliti podno Medvednice. Naime, ovog su ljeta kupili dva stana s garažama u ulici Borčec. Manji stan u prizemlju ima površinu 56 kvadrata, a četverosobni, dvoetažni stan na katu i u potkrovlju prostire se na 106 kvadrata.

Stanove su kupili od tvrtke Arhitektonski studio, čija je vlasnica Štefanija Balog, dugogodišnja Mesićeva suradnica i šefica njegovih predsjedničkih kampanja.

Milka Mesić u kolovozu je kupila stanove bez kredita, rekla je za Večernji list Štefanija Balog, ne želeći otkriti cijenu stanova. No, prema kupoprodajnom ugovoru, Mesić je stanove platio ukupno 260 tisuća eura, odnosno 1600 eura po kvadratu.

- Zar mislite da bivši predsjednik nema prijatelje koji mu mogu posuditi novac? - odgovrila je Š. Balog na pitanje odakle Mesiću toliko gotovine.

Novac su mu, kako je za Večernji potvrdio Stjepan Mesić, posudila dvojica prijatelja, no nije želio otkriti o kome se radi. Dodao je da ne treba žuriti s vraćanjem. Otkrio je da će s njim, osim supruge Milke, živjeti i 21-godišnja unuka Sara.

Mesić je istaknuo da će se preseliti kad proda svoj stan u Ilici, čime će “pokriti” kupnju u Borčecu. Navodno za stari Mesićev stan od 110 kvadrata s garažom već ima zainteresiranih odvjetnika. Procjenjuje se da kvadrat na atraktivnoj poziciji stoji oko 3000 eura, što znači da će Mesić još nešto i zaraditi. ( S. M.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. prosinac 2023 03:46