PRIMOŠTENSKI NAČELNIK

STIPE PETRINA 'Stanje želuca mi ne dopušta koaliciju s HDZ-om. Ni ja pojma nemam što je to Nacionalno vijeće Mosta'

Primosten, 170715.Nacelnik opcine Primosten Stipe Petrina na brdu preko puta Primostena namjerava podignuti kip Gospe od Loreta visok 17 metara.Na fotografiji: Stipe Petrina.Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX
 Nikša Stipaničev / CROPIX / Copyrighted

Načelnik Primoštena Stipe Petrina u intervjuu za portal Šibenik.in na dosad najizravniji način odbacio je bilo kakvu pomisao da bi se on priključio vlasti koju bi formirao HDZ. Tu je stranku počastio izuzetno teškim riječima, navodeći da njemu njegov mandat ne može uzeti nitko jer da mu je zajamčena samostalnost.

- Poštovat ću svaku odluku većine, ali ako ona bude protivna mojoj savjesti, povući ću se. S Mostom sam ušao u koaliciju kao Nezavisna lista Stipe Petrine, zajedno sa svojim koalicijskim partnerima, a u nazivu smo zbog izbornih pravila morali ispustiti naziv moje liste, čisto iz pragmatičnih razloga. No, moj status je čist i jasan i nitko mi ne može uzeti mandat, niti onaj novac iz državnog proračuna za stranke koji mi apsolutno pripada – rekao je Petrina.

Rekao je da će radije svoj mandat dati nekome sa svoje liste ili sjediti u Saboru kao nezavisni nego ući u vlast s HDZ-om. 'Jjedno je sigurno, stanje moga želuca ne dopušta mi da koaliram s HDZ-om', izjavio je Stipe Petrina za Šibenik.in .

I sam Petrina, kao i mnogi drugi, bezuspješno pokušava doznati koja je uloga Nacionalnog vijeća Mosta, jer njega nema u statutu pa je čak i njemu nakon niza sastanaka i klauzura, priznaje, nejasno tko trenutno upravlja tom heterogenom skupinom.

- Moji kolege imaju visok stupanj akademskih titula, koji meni nedostaje, a ja političkog iskustva kojeg oni nemaju. Zbog toga sam odmah nakon izbora postavio pitanje što je Nacionalno vijeće Mosta, kako se ulazi u njega, tko predlaže članove te tko o njihovom imenovanju odlučuje i prema kojim kriterijima? Nažalost, odgovor do danas nisam dobio – kaže Petrina.

Rekao je da je Dragi Prgometu trebalo dati priliku da obrazloži zašto se našao sa Zoranom Milanovićem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:32