KIŠE, GRMLJAVINA, VJETROVI...

Stiže drastična promjena vremena! Temperature padaju i za 10 stupnjeva, Meteoalarm izdao upozorenje za cijelu zemlju

Prema prognozama, nestabilno vrijeme zadržat će se do početka idućeg tjedna

Ilustrativna fotografija 

 Damjan Tadic/Cropix

Sutra stiže velika promjena vremena u cijeloj Hrvatskoj. Prema kraju današnjeg dana očekuje se porast naoblake uz slab i umjereni vjetar na kopnu te nešto jače jugo na Jadranu uz najvišu dnevnu temperaturu zraka od 15 do 20 °C. U ranim jutarnjim satima četvrtka očekuje se kiša u središnjim i gorskim područjima, dok će na sjeverom Jadranu pljuskovi biti praćeni grmljavinom.

Na stranici DHMZ-a navode da će sutrašnji dan biti umjereno do pretežno oblačan, prema večeri kiša će se širiti prema istoku i jugu. Lokalno će biti i pljuskova praćenih grmljavinom koji će u poslijepodnevnim satima zahvatiti Dalmaciju. U višem gorju doći će do pada temperature uz koji su mogući susnježica i snijeg.

image

Žuto upozorenje

DHMZ

Na Jadranu se očekuje umjereno i jako, ponegdje i olujno jugo, u ostatku zemlje puhat će slab do umjeren jugoistočni i južni vjetar, dok će u središnjim predjelima puhati sjeveroistočnjak. Zbog jakog vjetra i obilne kiše sutra je za veći dio Hrvatske izdano žuto upozorenje Meteoalarma, uz izuzetak Osječke regije koja je u zelenom.

image
DHMZ

Jutarnje temperature kretat će se od 4 do 9, a na Jadranu od 6 do 13 °C. Najviša dnevna temperatura iznosit će 8 do 13 stupnjeva, uz izuzetak Slavonije i Dalmacije u kojima će maksimalac varirati između 16 i 20 stupnjeva.

Prema prognozama, nestabilno vrijeme zadržat će se do početka idućeg tjedna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:34