NESTABILNO VRIJEME

STIŽE JAČE ZAHLAĐENJE Puhat će olujna bura, kiša će padati u cijeloj državi, ponegdje će prijeći u snijeg

 Srećko Niketić / CROPIX

ZAGREB - U cijeloj Hrvatskoj vrijeme je u srijedu bilo promjenjivo i nestabilno. Poslijepodne su obilježili lokalni pljuskovi i grmljavina, a ponegdje je padala i tuča. Vjetar je većinom slab, a potkraj dana na južnom dijelu Jadrana puhalo je umjereno jugo. Najviša temperatura većinom se kretala između 16 i 21 °C.

Slično vrijeme očekuje nas i u četvrtak tako da će ove godine roštilji i vrijeme provedeno u prirodi tipično za Praznik rada morati pričekati malo povoljnije vremenske prilike.

Bit će djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. U noći i ujutro mjestimice malo kiše, a obilnija uz grmljavinu samo na dalmatinskim otocima. Sredinom dana i poslijepodne očekuju se lokalni pljuskovi i grmljavina, češće u gorju, unutrašnjosti Dalmacije i Slavoniji. Vjetar većinom slab, a na južnom dijelu Jadrana u noći i prijepodne umjereno do jako jugo. Jutarnja temperatura uglavnom između 7 i 12, na Jadranu od 10 do 14, a najviša dnevna od 16 do 22°C.

U petak će u cijeloj zemlji biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Poslijepodnevni lokalni pljuskovi i grmljavina mogući su uglavnom na sjevernome Jadranu i u kopnenom području, najčešće u gorju. U noći od petka na subotu i u subotu prijepodne stiže jače naoblačenje s kišom koje će se postupno od Jadrana proširiti na cijelu Hrvatsku.

Očekuje se jače zahladnjenje. Temperature će se kretati od 8 do maksimalnih 16 Celzijevih stupnjeva.

U noći od subote na nedjelju kiša će u gorju prijeći u snijeg. U većini krajeva u nedjelju prijepodne, a u Lici i Slavoniji poslijepodne prestanak oborina, zatim i djelomično razvedravanje. Vjetar slab, u subotu prijepodne će okrenuti na umjeren do jak sjeverac. Na Jadranu će umjereno i jako jugo u subotu okretati na jaku do olujnu buru, u nedjelju poslijepodne će slabjeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 12:00