VREMENSKA PROGNOZA

Stiže još jedna hladna fronta: Sutra je moguć i snijeg, u subotu temperature za 10 stupnjeva niže

Kako temperatura krajem dana bude padala, kiša će prelaziti u susnježicu i snijeg
Ilustracija


 
 Nikola Vilic/Cropix

Danas će, prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavorda, biti pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku.

Vjetar slab i umjeren jugozapadni i zapadni, u gorju s jakim udarima, a na Jadranu i južni i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura bit će većinom od 14 do 19 stupnjeva Celzijusovih, no ubrzo se očekuje novo zahlađenje, pa čak i snijeg.

Meteorologinja N1 televizije Tea Blažević kaže da slabi anticiklonalno polje kako se sa sjevera spušta hladna fronta.

U gorju i na širem rječkom području će biti kiše, a od sredine dana i intenzivnih oborina. Kako temperatura krajem dana bude padala, kiša će prelaziti u susnježicu i snijeg. Snijega će biti u gorju, no moguć je prolazno i drugdje u unutrašnjosti.

Najniža jutarnja temperatura zraka će sutra biti od 2 do 7, na Jadranu od 6 do 11 °C. Najviša dnevna uglavnom između 10 i 15 °C, navečer u unutrašnjosti osjetno hladnije.

U subotu se očekuje osjetno zahlađenje pa će u nekim dijelovima unutrašnjosti u subotu biti i desetak stupnjeva hladnije. Duž obale će puhati jaka i vrlo jaka bura, javlja meteorologinja Tea Blažević.

DHMZ je zbog najave jake bure za sutra izdao žuto upozorenje za riječku regiju te narančasto upozorenje za Kvarner i Kvarnerić te Velebitski kanal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:34