VREMENSKA PROGNOZA

Stiže nam nova promjena vremena: U cijeloj zemlji će biti kišovito, a u gorju se očekuje i snijeg

U petak će pod utjecajem Genovske ciklone doći do jačeg pogoršanja vremena...
 Srdjan Vrancic/Cropix

U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu danas će biti djelomice biti sunčano vrijeme uz promjenjivu naoblaku, a u Dalmaciji umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Kiša će biti češća na jugu gdje su mogući i lokalno izraženiji pljuskovi, dok u najvišim predjelima može biti i slabe oborine na granici kiše i snijega.

Vjetar će biti slab do umjeren sjeveroistočni, a na Jadranu umjerena i jaka, podno Velebita na udare olujna bura i istočni vjetar. Najviša temperatura bit će između 6 i 9, na Jadranu od 10 do 14 Celzijevih stupnjeva.

Dojmu hladnoće na moru pridonosi i jaka bura, a meteorologinja N1 televizije Tea Blažević javlja da bi u dinarskom gorju moglo biti i snijega.

Nove oborine na jugu zemlje očekuju se tijekom noći i sutra, kada će biti i kiše i snijega. Zatim slijedi kratko smirivanje pa nova promjena vremena u petak.

N1 javlja da će u petak pod utjecajem Genovske ciklone doći do jačeg pogoršanja vremena s kišom u većem dijelu zemlje, a u Gorskom kotaru će biti i snijega.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 12:43