NOVA PROMJENA VREMENA

STIŽE SNJEŽNA OLUJA Bijele će pahulje početkom sljedećeg tjedna prekriti dobar dio Hrvatske

 Željko Popović/CROPIX

Meteorolozi Državnog hidrometeorološkog zavoda za petak najavljuju većinom umjereno do pretežno oblačno, na Jadranu i u područjima uz Jadran ponegdje kišovito vrijeme.

U kopnenim područjima ponegdje je moguća rosulja ili slaba kiša, a ujutro može biti magle. Vjetar većinom slab, na većem dijelu Jadrana puhat će umjereno i jako jugo, a duž obale sjevernog Jadrana ponegdje umjerena bura. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom od 0 do 5, a na Jadranu od 9 do 13 °C. Najviša dnevna većinom od 5 do 10, a na Jadranu od 13 do 18 °C.

Tijekom vikenda bit će promjenljivo do pretežno oblačno, a mjestimične slabe kiše bit će uglavnom na Jadranu i u predjelima uz Jadran. Na Jadranu će u nedjelju jugo pojačati.

U ponedjeljak povremeno kiša, a u gorju i snijeg. Uz zahlađenje prema kraju ponedjeljka i u utorak snijega može biti i u nižim područjima.

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a, u ponedjeljak će zapuhati jači istočnjak i sjeveroistočnjak, koji bi trebao donijeti snijeg diljem unutrašnjosti. Uz jaku buru, pokoja bi pahulja mogla pasti i uz obalu sjevernog Jadrana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. lipanj 2024 16:14