OKOVANI LEDOM

Stiže val hladnoće, na snazi upozorenje: Ići će i do -15, očekujte još snijega, čak i na jugu!

U nizinama središnje Hrvatske bit će oko -7, -8, i do -9 na istoku zemlje
 Danijela Vojnić, Kamera IstraMet, Marin Vlastelica, HAK

Vremenske prilike povoljnije su jutros nego li su bile jučer. Pretežno vedro je na sjeverozapadu zemlje i duž većeg dijela obale. Oblačnije je u unutrašnjosti, osobito gorju, i na istoku zemlje, gdje još može biti pojave slabog snijega, javlja N1.

Slabe oborine može biti i na jugu zemlje, gdje može pasti koja kap kiše. Sutra malo snijega može pasti u gorju, Posavini i Baranji, dok se u četvrtak pobnovno povećava vjerojatnost za snijeg diljem unutrašnjosti.

Oborine će biti i na potresom pogođenom području, gdje je moguće stvaranje tanjeg snježnog pokrivača od nekoliko centimetara. Koja pahulja izgledna je i na dijelu obale, i to ne samo sjevernog Jadrana, već i južnije, pa i na otocima.

U četvrtak nas čeka i nova epizoda bure, koja će ponovno biti olujna na udare i pojačavat će dojam hladnoće. Na kopnu će umjeren sjeverac i sjeverozapadnjak lokalno imati jače udare!

Sve hladnije će biti prema kraju tjedna, osobito tijekom noći i jutra. U danima vikenda temperature bi se u dijelovima Gorskog kotara mogle spuštati i do -15! U nizinama središnje Hrvatske bit će oko -7, -8, i do -9, na istoku zemlje.

Hladno će biti i duž obale, moguće i do -4 na riječkom području, u Splitu i do -2, dok će u zaobalju biti znatno hladnije, moguće i do -9 na području Imotskog i Gračaca.

Stoga ne čudi da DHMZ upozorava na nadolezeći val hladnoće, ističući kako hladni val, slično kao i topli, može djelovati na zdravlje svih nas, javlja N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. studeni 2022 13:16