KIŠA I ZAHLAĐENJE

STIŽE VELIKA PROMJENA VREMENA Pripremite topliju odjeću, temperature će se u nekim krajevima srozati za 10 Celzijevih stupnjeva

Zagreb, 230715.Tomislavac.Ljetni pljusak u koji je pao u poslijepodnevnim satima osvijezio je Zagreb za oko desetak stupnjeva celzijusa.Na fotografiji: gradjani na kisi.Foto: Marko Todorov / CROPIX
 Marko Todorov / CROPIX

U četvrtak je u gotovo cijeloj Hrvatskoj zabilježeno sunčano vrijeme s malom, ponegdje i umjerenom naoblakom. Vjetar je većinom slab, ponegdje umjeren južni i jugoistočni. Na Jadranu povremeno umjeren zapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom se kreće od 17 do 23 Celzijeva stupnja.

U petak nas također u cijeloj zemlji očekuje sunčano vrijeme uz ugodne temperature koje neće prelaziti 20 stupnjeva Celzijevih ni na Jadranu niti u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Nažalost, s vikednom nam stiže pogoršanje i pad temperatura u cijeloj Hrvatskoj. U subotu će biti promjenjivo. Uglavnom će biti oblačno s kišom uz moguća sunčana razdoblja. U nedjelju će kiša u kontinentalnim dijelovima padati čitav dan, a ništa bolje neće biti niti na Jadranu. Temperature neće prelaziti 13 Celzijevih stupnjeva.

Znatno hladnije uz oborine zadržat će se i početkom idućeg tjedna, a dugoročne prognoze predviđaju da će tako biti do kraja idućeg tjedna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 05:05