NOVO POGORŠANJE

Stiže velika promjena vremena, temperature padaju za više od 10 stupnjeva

Petak ponovno donosi mogućnost jačih vremenskih neprilika, osobito prema kraju dana, kad će nam se približiti nova fronta

Posljedice nevremena

 Stožer Civilne Zaštite/

Jako nevrijeme praćeno vjetrom, kišom i tučom zahvatilo je dijelove Krapinsko-zagorske, Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-križevačke i Sisačko-moslavačke županije i poharalo dio unutrašnjosti. Šteta se još zbraja, ali mogla bi biti ogromna.

Jutros je ipak mirnije, umjereno do pretežno oblačno je u većem dijelu zemlje, vjetar je slab na kontinentu, a na moru puše bura, jaka pod Velebitom.

Kako javlja meteorologinja N1 Televizije Tea Blažević danas će biti rijetke nestabilnosti, pokoji pljusak poslijepodne moguć je u gorju, u zaleđu Rijeke i u unutrašnjosti Istre.

Petak ponovno donosi mogućnost jačih vremenskih neprilika, osobito prema kraju dana, kad će nam se približiti nova fronta. Lokalno u unutrašnjosti u večernjim i noćnim satima može biti izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom, koje može pratiti i pojava tuče.

Tijekom nedjelje, osobito u Dalmaciji, mogući su lokalno izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom. Na moru će zapuhati i bura koja će donijeti probleme u prometu.

Temperature će osjetno pasti, u unutrašnjosti za više od deset stupnjeva.

DHMZ javlja da će sutra na Jadranu biti pretežno, a u većini krajeva unutrašnjosti djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Poslijepodne uz jači razvoj oblaka mjestimice može biti kiše, moguće i pljuskova s grmljavinom, uglavnom na zapadu zemlje.

Navečer i u noći na subotu sa sjevera jače naoblačenje s kišom. Vjetar će biti većinom slab, ponegdje u gorju i uz obalu umjeren jugozapadni, a na istoku i na otvorenom moru sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura između 11 i 16, na Jadranu od 16 do 22 °C. Najviša dnevna uglavnom između 26 i 31 °C.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 14:38