ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

Stjepan Kožić najavio kandidaturu za još jedan mandat župana, dobio podršku HDZ-a

‘Šesti put zaredom izlazim pred žitelje Zagrebačke županije, ne s brzim rješenjima i obećanjima, već s realiziranim projektima‘
Stjepan Kožić, župan Zagrebačke županije

Aktualni župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić najavio je u ponedjeljak u Velikoj Gorici svoju kandidaturu za još jedan mandat župana, uz podršku HDZ-a, čija su dva člana - Damir Tomljenović iz Vrbovca i Ervin Kolarec iz Velike Gorice, kandidati za zamjenike župana.

"Šesti put zaredom izlazim pred žitelje Zagrebačke županije, ne s brzim rješenjima i obećanjima, već s realiziranim projektima i vizijom budućega razvoja", poručio je Stjepan Kožić, aktualni župan Zagrebačke županije i predsjednik stranke Stjepan Kožić - nezavisna lista (SKNL).

Govoreći o obnovi nakon lanjskih potresa, rekao je da je županija već osigurala potrebna sredstva za obnovu u skladu sa zakonom o obnovi nakon zagrebačkog potresa i da je već sanirala većinu oštećenja na školama i zdravstvenim objektima. Za obnovu nakon petrinjskog potresa oformila je i poseban Odsjek za obnovu koji pomaže vlasnicima oštećenih objekata kod prijave štete i podnošenja zahtjeva za obnovu.

Podsjetio je i da je županija odmah po izbijanju pandemije koronavirusa podržala zdravstveni sustav s gotovo pet milijuna kuna, a sa, kako je rekao, "rekordnim bespovratnim potporama, koje su u 2020. iznosile 13,7 milijuna kuna, podržala je i poduzetnike".

"Dok drugi pričaju o velikoj nezaposlenosti, u Zagrebačkoj županiji je 2020. bilo 1500 zaposlenih više nego prethodne godine", naglasio je Kožić. Rekao je i da dolazak brojnih investitora u gospodarske zone opravdava značajna ulaganja u njihovo infrastrukturno opremanje i da su upravo gospodarske zone bila njegova vizija razvoja prije 20-ak godina koja je danas postala stvarnost.

Kožić je prokomentirao i ideju da se sjedište županije preseli u Veliku Goricu.

"Županija već odavno nije samo u Zagrebu, već u svakom našem gradu ima ispostave županijskih odjela i većina naših djelatnika radi upravo po našim gradovima i općinama. O svemu treba raspravljati, ali na kraju o tome trebaju odlučiti sami stanovnici na referendumu, ako za to bude potrebe. Puno je važnije kako za njih radimo, nego gdje je sjedište županije", rekao je Kožić.

Najponosniji je, kaže, na 60 školskih objekata sagrađenih u proteklih pet mandata.

Kožić je zahvalio Županijskoj organizaciji HDZ-a jer je "prepoznala njegove rezultate i viziju razvoja" kako bi "Zagrebačka županija svakim danom bila što ugodnije mjesto za život".

"Poznajem svaki djelić županije, a građani dobro poznaju mene", poručio je Kožić dodavši da je Zagrebačka županija u proteklih 20 godina postala "županija za primjer svima".

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Zagrebačke županije i nositelj liste HDZ-a na predstojećim izborima za Skupštinu Zagrebačke županije Željko Turk rekao je da nije slučajnost što je Zagrebačka županija danas jedna od najrazvijenijih u Hrvatskoj.

"To je rezultat višegodišnjeg dobrog upravljanja županijom, suradnje između državne, regionalne i lokalne vlasti, koja najbolje poznaje potrebe svojih sugrađana. HDZ će se zalagati za njen ravnomjeran razvoj i još veći standard svih žitelja Zagrebačke županije, stavljajući naglasak na daljnja ulaganja u gospodarstvo, obrazovanje, prometnu i komunalnu infrastrukturu te zdravstvo", poručio je Turk.

"Smatrajući kako je aktualni, a uvjereni smo i budući župan Stjepan Kožić, razvijao projekte u svim tim segmentima kvalitetno i odgovorno, podržat ćemo ga u njegovoj kandidaturi za novi mandat za koji su i više no spremni i naši kandidati za mjesta zamjenika župana - Damir Tomljenović i Ervin Kolarec", istaknuo je Turk.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 13:23