SLAVONIJA TUGUJE

‘Stjepan se vraćao ženi i djeci. Ostao je na mjestu mrtav. A Zvonko je samo čučnuo...‘

Dva slavonska mjesta koja se nalaze na suprotnim polovima naše najistočnije regije tuguju za svojim sumještanima

Preminuli Zvonko Drmić i vatrogasci iz Tovarnika

 Privatni Album, Vlado Kos/Cropix

Dvije slavonske obitelji zavijene su u crno, a Šagovina Cernička i Tovarnik tuguju za dva izgubljena života. Jutro nakon olujnog nevremena koje je poharalo i ova dva slavonska mjesta koja se nalaze na suprotnim polovima naše najistočnije regije, uz otklanjanje materijalnih posljedica štete koju je oluja nanijela, tuguju za svojim sumještanima.

Stjepan Terzić, 40-godišnjak iz Šagovine Cerničke, smrtno je stradao nakon što se na kombi vozilo s kojim se vraćao kući, svojoj supruzi i troje djece, srušilo drvo koje je iščupao olujni vjetar. Nesretni Terzić je na mjestu preminuo, jer je stablo, kako doznajemo, palo točno na vozačku kabinu kombija.

image

Preminuli Zvonko Drmić

Privatna Arhiva/

U 190 km udaljenom Tovarniku, pak, žaluju za Zvonkom Drmićem, 65-godišnjim pripadnikom DVD-a Tovarnik, koji je preminuo u srijedu navečer oko 21.30 sati dok je pomagao svojim prijateljima i sumještanima u otklanjanju posljedica nevremena.

Terzić je bio vlasnik tvrtke za vodoinstalaterske radove Instalokop iz Cernika i u srijedu je, kao i obično, radio posao od kojeg prehranjuje svoju mladu obitelj, a onda je poslijepodne krenuo kući i ne sluteći da do nje neće doći živ.

image

Preminuli Zvonko Drmić

Privatna Arhiva/
image

Dobrovoljni vatrogasci iz Tovarnika

Vlado Kos/Cropix

Oluja ga je pratila dobrim dijelom puta, a onda se na njemu našlo stablo koje mu je oduzelo život. Velika je tuga zavladala u ovom malom mjestu, međutim nikome nije bilo do priče. Dodatno, Stjepanova je kuća jedna od rijetkih u selu koje su nastradale, točnije krov na njih i na radionici. U četvrtak su se skupili obiteljski prijatelji i rodbina kako bi utješili nesretnu ženu i djecu, ali i pomogli sanirati krov. Kazali su samo da supruga nije u stanju ni s kim razgovarati, a o Stjepanu su imali samo lijepe riječi, rekavši da je bio samozatajan i odan obitelji za koju je živio i radio.

image

Srušeni stup dalekovoda kod Tovarnika

Vlado Kos/Cropix

Isto tako lijepo su nam pričali o pokojnom Zvonku Drmiću.

- Zvonko je u srijedu poslijepodne bio na pecanju u Vukovaru, a nevrijeme ga je zateklo na povratku kući, u Sotinu. Tamo je pričekao da se smiri i onda je došao kući s koje je bilo palo nekoliko crjepova. Popeo sa ne krov, ali nije bilo veće štete, pa je sišao, uzeo motorku i otišao pomoći vatrogascima u raščišćavanju ulica. Nakon nekih pola sata ili malo više javljeno nam je da mu je pozlilo i da su pozvali Hitnu – ispričao nam je Anđelko Dobročinac, načelnik Općine Tovarnik, inače zet preminulog Zvonka.

image

Srušen rasvjetni betonski stup

Vlado Kos/Cropix

- Rezali smo grane s oraha koji su pali na betonske stupove javne rasvjete i cestu u Hercegovačkoj ulici i onda smo sjeli malo odmoriti, popiti vode. Zvonko je čučnuo i samo je odjednom pao na tlo. Samo je kolabirao. Dečki su odmah skočili, pozvana je Hitna, oni su ga pokušali reanimirati, ali nisu uspjeli. Na žalost, preminuo je i to je za nas velika tragedija – kazao je Ivan Dragičević, predsjednik DVD-a Tovarnik, dodavši kako je pokojnik bio dugogodišnji član DVD-a, profesionalni vozač i strojar, imao je i položen ispit za rukovanje motornom pilom, pa se i zato priključio raščišćavanju ulica.

Načelnik Dobročinac kazao nam je i da je njegov punac prošle godine otišao u mirovinu, ali je i dalje bio aktivan, pa je tako kao vatrogasac redovno i dežurao noćne smjene u polju koja se čuvaju za potencijalni slučaj požara. Dragičević je dodao i da je Drmić prije četiri mjeseca bio na liječničkom pregledu koji je bez problema prošao.

Točan uzrok smrti utvrdit će se obdukcijom u Nacionaloj memorijalnoj bolnici ‘‘dr. Juraj Njavro‘‘ u Vukovaru. Hrvatska vatrogasna zajednica i glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković izrazili su iskrenu sućut obitelji i kolegama preminulog vatrogasaca, od kojeg se i DVD Tovarnik oprostio na svojoj Facebook stranici.

image

Vatrogasci uklanjaju srušena stabla

Vlado Kos/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 14:59