POSTIGLI DOGOVOR

STJUARDESE OPET RADE, AVIONI PONOVO LETE! Završio štrajk u CA

Nakon osmodnevnog štrajka gubici Croatia Airlinesa procijenjeni su na više od 8 milijuna kuna
Zagreb, 140513.Uprava Croatia Airlinesa u Buzinu. Sindikati pilota i kabinskog osoblja zapoceli su jutros strajk u hrvatskom nacionalnom avio-prijevozniku Croatia Airlinesu. Vecina letova je otkazana. Na slici: strajkasi ispred zgrade Uprave.Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
 Srđan Vrančić / CROPIX

Nakon osam dana štrajk u Croatia Airlinesu je završio. Kasno popodne završio je drugi sastanak predstavnika Uprave i Sindikata Kabinskog osoblja koji je rezultirao prekidom štrajka.

Sutra u 5 sati ujutro trebala bi početi normalizacija avionskog prometa u Croadtia Airlinesu. No, Sindikat nije potpisao novi Kolektivni ugovor već će o njemu nastaviti pregovore s Upravom Ivana Lojo iz Sindikata Kabinskog osoblja nakon obustave štrajka je kazala kako su pristali na uvjete Uprave ali tvrdi kako su uštede i dalje najveće upravo na stjuardesama i stjuardima.

Pogledajte kako su su stjuardese i piloti štrajkali!

Prema neslužbenim informacijama sindikat je pristao na 9 postotno smanjenje plaća, a Uprava je obećala da obustavlja postupak davanja otkaza za 42 stjuarda i stjuardesa koji su bili na bolovanju. Prema tvrdnjama Lojo članovi sindikata kabinskog osoblja ovim štrajkom su pokazali snagu i zajedništvo.

Danas su održana dva sastanka Uprave i predstavnika Sindikata, a na odluku o prestanku štrajka zasigurno je utjecala i odluka sindikata pilota koji je dan ranije prekinuo štrajk. Prema dosadašnjim proračunima Croatia Airlines je ovim štrajkom ostvarila gubitak veći od 8 milijuna kuna.

Red letenja provjerite OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 12:54