DVOSJEKLI MAČ

Što ako igrači Sj. Koreje nestanu? Prijeti im smrt, a obitelji bi poslali u radne logore

Informacija da su četiri igrača Sjeverne Koreje pobjegla ipak se pokazala netočnom. Bijegom riskiraju previše
 AFP

ZAGREB - Osim nogometnih uzbuđenja, na krajnji jug Afrike prenijele su se političke napetosti između dviju Koreja koje su ionako uvijek na rubu rata. Pojavila se informacija da su četvorica nogometaša Sjeverne Koreje dala petama vjetra i pobjegla.

Ipak su na broju

Na utakmici s Brazilom četvorica igrača nisu se pojavila na stadionu. Kad bez objašnjenja An Chol-hyok, Kim Myong-won, Kim Kyong-il i Pak Sung -hyok nisu došli na tekmu, počelo se nagađati da je spomenuta četvorka nestala, odnosno zatražila azil.

Posebnu je pozornost izazvao “nestanak” vratara Kim Myong-wona iz Amrokganga, inače kluba ministarstva narodne sigurnosti!

Život iza žice

U štabu reprezentacije crvenih ostali su zagonetni te su se ograničili na izjavu da su tako odlučili rukovodioci saveza. No, ispalo je da su “nestali” na broju i FIFA je na kraju demantira vijest o njihovu bijegu.

Sjevernokorejski nogometni dužnosnici svoje pulene i u hotelu u JAR-u drže kao u vlastitoj zemlji - dakle iza žice. Inače, tvrdi se da je na svakog igrača i trenera u sjevernokorejskom stožeru barem po jedan pripadnik službe sigurnosti.

Eventualnim bijegom igrači bi doveli u opasnost ne samo sebe (Sjeverna Koreja rado likvidira svoje prebjege) nego bi svojoj užoj i široj rodbini i prijateljima priuštili godine i godine rada po raznim logorima za preodgoj. Bijegom riskiraju puno, najviše činjenicu da bi na duši imali majke, očeve, braću, sestre, djecu pa i supruge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 07:42