MIROLJUBIV TON

ŠTO JE BERNARDIĆ PISAO PLENKOVIĆU Objavljen sadržaj pisma čelnika SDP-a hrvatskom premijeru

Na fotografiji: Davor Bernardić, Andrej Plenković.
 Marko Todorov / HANZA MEDIA

Šef SDP-a Davor Bernardić u prosincu je poslao pismo premijeru Andreju Plenkoviću, prenosi N1.

Sadržaj pisma objavljujemo u cijelosti:

'Poštovani gospodine Plenkoviću, predsjedniče Vlade,

povodom nadolazećih božićnih blagdana želim Vama i Vašoj obitelji prvenstveno zdravlje i obiteljsku sreću prožetu vjerom u bolju i uspješniju Hrvatsku za sve njezine građane. Novu 2017. godinu obilježit će odgovornost za očuvanje i podizanje demokratskog i ekonomskog standarda u našoj domovini kako bi ljudi u njoj bolje živjeli.

Pozivam Vas stoga još jednom da Novu godinu započnemo ne samo kao politički suparnici već kao odgovorni političari koji će konstruktivno razgovarati o vitalnim interesima Hrvatse i odlukama koje će odrediti kvalitetu života.

Potrebno je dodatno povećati minimalnu plaću i uvesti njezino usklađivanje na 50 posto prosječne plaće svake dvije godine jer će to omogućiti minimum dostojanstva najsiromašnijim radnicima. Potreban je pošten odnos prema sindikatima javnih službi i zaposlenima u obrazovanju i zdravstvu jer na njima počivaju temeljni sustavi ove države. Nužno je poštivanje zakona i Ustava Republike Hrvatske u ideološkim pitanjima i upotrebi simbola te konačni prestanak revitalizacije ustaštva. Decentralizacija i reforma regionalne uprave i samouprave preduvjet su ravnomjernog razvoja Hrvatske u budućnosti. Olakšavanje uvjeta poslovanja za gospodarstvo, podizanje efikasnosnit javne uprave i zaštita radnika od eksploatacije paralelni su procesi koji mogu omogućiti zdrav i održiv rast. Ulaganje u inovacije, istraživanje i razvoj prioritet su svakog razvojnog društva pa bi zbog mladih generacija trebali biti i hrvatski prioritet. Pred nama je odluka o gradnji agregacijske mreže za širokopojasni internet, a to je vodovod 21. stoljeća, temeljna infrastruktura za rast novih tehnologija. Energetska neovisnost Hrvatske odredit će i mogućnosti razvoja u budućnosti.

Sve su to teme o kojima bismo morali razgovarti kako bismo došli do najboljih rješenja i kako ne bismo zakinuli hrvatske građane za bolji život koji zaslužuju u svojoj domovini. Stoga Vam predlažem da početkom iduće godine dogovorimo termin za sastanak na kojem bismo razmijenili mišljenja.

Želim Vam sretan Božić i sve najbolje u Novoj 2017. godini', predsjednik Socijaldemokratske partije Hrvatske, Davor Bernardić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:44