POGREŠKA OD 10 MILIJUNA KUNA

ŠTO JE S NAPLATOM DUGA I PRIJETI LI SDP-u OVRHA? Vlasnik TV Sljemena ljut je na Bernardića jer je prekršio dogovor

 
Davor Bernardić i Slobodan Ljubičić
 CROPIX

Slobodan Ljubičić, vlasnik Televizije Sljeme, zatražio od je SDP-a očitovanje u kojem želi odgovore na pitanje je li međusobni sporazum o nagodbi koji su potpisali prije dva tjedna vezano za dug u visini od 9, 6 milijuna kuna još uvijek na snazi.

Naime, pitanje vrijedi li i dalje nagodba otvorilo se nakon što je predsjednik SDP-a Davor Bernardić odmah nakon razgovora s Ljubičićem javnosti otkrio bitne dijelove sporazuma iako je prilikom sklapanja nagodbe bilo dogovoreno da takvi dijelovi ostanu tajna.

Tako se odmah saznalo da će “milijunski dug SDP platiti u obrocima tijekom idućih šest godina”, ali isto tako i da će Ljubičić “odustati od druge tužbe koju je pokrenuo protiv SDP-a”.

Tajnost postupka

Osim toga, te iste večeri iz službe za odnose s javnošću SDP-a je rečeno da će vodstvo stranke “iskoristiti sve pravne, odnosno zakonske mogućnosti” kako bi se SDP zaštitio.

Upravo takva objava pred javnošću navodno je zasmetala Ljubičiću jer je jedan od dogovora s pregovaračima iz SDP-a bio da se bitni uvjeti te nagodbe, dakle rokovi i otplata dugovanja, kao i povlačenje druge tužbe, budu tajni.

- Tajnost cijelog postupka bio je jedan od Ljubičićevih uvjeta. No potpis se gotovo nije ni osušio, a javnost je saznala za sve - kažu naši sugovornici upućeni u ove pregovore.

Osim otkrivanja svih dijelova nagodbe, Slobodanu Ljubičiću je navodno zasmetala i činjenica što su vodeći ljudi SDP-a najavili kako će zatražiti cijelu reviziju postupka.

Ljubičić je zbog takvog ponašanja odgovornih na Iblerovom trgu pobjesnio te je odmah od svojih odvjetnika zatražio da stupe u kontakt sa SDP-om te da se vidi je li sporazum još uvijek na snazi ili ne.

Neugodna situacija

Ljubičić je navodno u tim pregovorima više puta naglašavao kako mu nije cilj ovršiti SDP te kako je upravo zbog toga ponudio SDP-u mogućnost da sami razrade plan otplate kao i visinu rate.

- Mislim da Ljubičić neće ovršiti stranku. Njegovo inzistiranje ne nekim odgovorima može se protumačiti i kao svojevrsni pritisak na stranku jer on trenutno ima dobitne karte - kažu naši sugovornici iz SDP-a.

S druge strane neki bliski Ljubičićevi suradnici smatraju da bi vlasnik Televizije Sljeme svoj dug mogao prodati nekoj od tvrtki koja se bavi otkupom dugova i tako odmah dobiti veći dio novca čime bi se SDP našao u mnogo nepovoljnijoj situaciji.

Prva rata, kako doznajemo, Ljubičiću bi trebala biti isplaćena početkom ožujka u visini od 160 tisuća kuna, a naši sugovornici tvrde kako će SDP najvjerojatnije morati podignuti kredit kako bi isplatili prvu ratu i omogućili normalno poslovanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 06:26