IZ VLADE U HDZ PA U KUĆU

Što je sve otkrila HDZ-ova blagajnica: Slike i dokumenti noću su odvozili u Sanaderovu vilu

Kombiji su pod pratnjom u središnjicu dovozili stvari, a potom ih i odvozili
Zagreb,031010.Kozarceva 21.Bivsi premijer Ivo Sanader snimljen na ulasku u kucu. Sanader se jutros sa suprugom Mirjanom vratio iz Amerike.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Goršić / CROPIX

Bivša šefica računovodstva HDZ-a otkrila je da je Ivo Sanader , uz svoj kabinet predsjednika stranke na drugom katu, koristio i dvije sobe na petom katu zgrade središnjice HDZ-a. To je njoj, prema informacijama dostupnima Jutaranjem listu, postalo jasno kada je imenovana za člana ad-hoc komisije koja je formirana kako bi se popisale i iselile Sanaderove stvari iz tih dviju soba nakon što je on prestao obnašati dužnost šefa HDZ-a.

Noćni susret

Kaže da je vidjela umjetničke slike i velik broj registratora s dokumentacijom. Kombi ih je vozio dva do tri puta do Sanaderove vile u Kozarčevoj. Po njezinu mišljenju, a zaključila je to na osnovi prijašnjih događaja iz vremena pripreme sabora HDZ-a 2009., ta je dokumentacija upravo tada dopremljena iz Vlade. Na parkingu je jedne noći zatekla šefa osiguranja koji joj je rekao da čeka kombi iz Vlade s dokumentacijom koju treba smjestiti u stranku. Povezala je te dvije stvari, ali nije mogla ništa reći o sadržaju te velike količine registratora sklonjenih iz Vlade nakon Sanaderove ostavke.

Izgubili ključ sefa

Rekla je i da je Sanader u uredu imao i kasu čiji je ključ izgubio. Nisu ga mogli pronaći pa su pozvali bravara. Ne zna je li išta bilo u toj kasi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 23:01