U LISINSKOM

Sto minuta smijeha, suza i pozitivnih misli na premijeri školskog mjuzikla ‘Hej, Sanjalice‘

Učenici Prirodoslovne škole Vladimira Preloga na predstavi će prikupljati dobrovoljne priloge za pomoć žrtvama rata u Ukrajini

Prirodoslovna škola Vladimira Preloga

 Zeljko Puhovski/CROPIX

U zagrebačkoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u ponedjeljak će se održati premijera školskog mjuzikla učenika zagrebačke Prirodoslovne škole Vladimira Preloga "Hej, Sanjalice", a na predstavi će se prikupljati dobrovoljni prilozi za pomoć žrtvama rata u Ukrajini.

Školski ansambl čini čak 90 učenika pjevača, plesača, muzičara i glumaca, a iz škole najavljuju da će gledateljima pružiti predugo iščekivanih sto minuta smijeha, suza i pozitivnih misli.

Radnja mjuzikla prati jedan razred kroz sve četiri godine školovanja. Ocrtavaju se pojedinci sa svim njihovim različitostima, prepoznaju se različiti psihički problemi s kojima se susreću mladi srednjoškolci, napose u današnjem vremenu - od potresa, pandemije, desocijalizacije, rata, situacije migranata…

Kako objašnjavaju u školi, neke od važnih društvenih tema o kojima se progovara u mjuziklu su anksioznost, perfekcionizam, stres, ovisnost te nošenje s teškim obiteljskim situacijama, ali i teme prevencije stigmatizacije i diskriminacije, edukacije o pravima djece i mladih te nenasilnih metoda rješavanja sukoba među djecom i mladima.

Poseban je naglasak stavljen na pozitivno i proaktivno djelovanje te spoznaju kako je važno slijediti vlastite snove s ciljem življenja sretnog i ispunjenog života. Redateljice mjuzikla su profesorice Ana Kadović i Goranka Lazić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:53