VRIJEME IDUĆIH DANA

ŠTO NAS ČEKA NA DOČEKU NOVE GODINE Vakula donosi prognozu za iduće dane, u jednom dijelu hrvatske stižu ozbiljni problemi za vikend

 
 Goran Mehkek / CROPIX

Premda nas je i ove godine zaobišao bijeli Božić, kraj godine donosi prave zimske minuse, no to bi trebala biti jedina prepreka onima koji dvoje hoće li Novu godinu dočekati na otvorenom.

Sljedećih će dana biti hladnije nego tijekom blagdana, te vjetrovitije, posebice za vikend, kada će na Jadranu često jaka bura onemogućavati normalno prometovanje! Temperaturni minusi na kopnu su sigurni - ne samo jutarnji, nego u gorju gdjekad i cjelodnevni, a blizu 0°C bit će i blizu mora, piše Zoran Vakula za HRT.

Do ponedjeljka bi još na mjestima moglo biti kiše koja će se ponegdje na kopnu pretvoriti u snijeg. U gorju se u idućih tjedan dana očekuje stvaranje snježnog pokrivača.

Već početkom tjedna povećava se mogućnost suhog vremena i slabljenja bure pa će, ako je suditi prema trenutnim meteorološkim pokazateljima, za doček smetati jedino niska temperatura i ponegdje magla, piše HRT.

DHMZ

Petak - umjereno oblačno

Umjereno do pretežno oblačno uz više sunčanog vremena u Dalmaciji, a poslijepodne ponegdje moguće malo kiše, uglavnom na sjevernom Jadranu te u zapadnim i središnjim krajevima, a prema kraju dana u Gorskome kotaru i Lici može biti i malo snijega, prognozira za petak Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Vjetar uglavnom slab, na istoku ponegdje umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati slaba do umjerena bura, navečer i u noći u jačanju na jaku, podno Velebita i s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura između 3 i 8, na Jadranu od 10 do 15 stupnjeva Celzijevih.

DHMZ

Vikend i Stara godina - hladnije, ali uglavnom suho

Sljedećih će dana biti hladnije, temperature će se kretati oko nule. Premda će biti samo djelomice oblačno, postoji mogućnost slabog snijega u unutrašnjosti, posebno u subotu.

Početak tjedna donijet će još niže temperature, no ono što zanima građane, prema zasad dostupnim podacima dočeke na otvorenom ne bi trebale prekidati oborine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:02