PRED VLADOM JE PUNO POSLA

ŠTO NAS ČEKA U 2013. Građani pesimistični: 'Bit će jednako loše kao i dosad'

Ljubo Jurčić ističe činjenicu da nisu pokrenute investicije, a ne vjeruje da će one značajnije biti pokrenute ni u 2013.

Hrvatski građani žele da se Vlada pokrene i cijelo društvo krene prema boljim danima, pokazala je analiza Deutsche Wellea .Čak 65 posto njih smatra kako Vlada državu vodi u lošem smjeru, 25 ih misli da je Vladin put dobar, a 10 posto je neodlučnih.

Predsjednik Hrvatskog društva ekonomista Ljubo Jurčić uz nepokretanje reformi kao još veći problem ističe činjenicu da nisu pokrenute investicije. Jurčić ne vjeruje ni da će one značajnije biti pokrenute ni u 2013. godini.

Predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešo Sever podsjeća kako je 2012. bila katastrofalna, ali procjenjuje da će 2013. biti još katastrofalnija. - Jasno se pokazuje da je ova Vlada sve što je radila radila jedino preko leđa građana, ali je jasno pokazala da će takvim smjerom nastaviti i dalje.

Sličan stav dijele i građani.

- Nemam nikakvih očekivanja. Ne samo zato što sam u poznim godinama, nego zato što godinama gledam da hrvatski političari ne vode računa o svojim građanima, kazala je umirovljenica Lea Žvan.

- Nije se ništa promijenilo na bolje, a nastavit će biti jednako loše kao i dosad, smatra Saša Tomić koji je, kako je kazao za Deutsche Welle , jedino sretan što mu još nije puno ostalo do umirovljeničkih dana.

Najavljuju se štrajkovi, a na ulicama će svoje zahtjeve pokušati ostvariti prosvjetari, ali i poljoprivrednici i to već s prvim danima siječnja.

Pred Vladom je puno posla, poput rješavanja brodogradnje, jednog od ključnih uvjeta za punopravno članstvo u Europskoj uniji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 15:31