SKUP U RIMU

Što povezuje Elona Muska, Luciana Spalettija, Edija Ramu, Božu Petrova i Vesnu Vučemilović?

Rasprava se fokusirala na moguće pristupanje MOST-a Europskim konzervativcima i reformistima

Suverenisti i MOST u Rimu na sastanku s ECR-om

 Press/

U okruženju Anđeoske tvrđave u Rimu, na političkom događaju Atreju 2023, održan je sastanak između delegacija Hrvatskih suverenista i MOST-a te predstavnika Europskih konzervativaca i reformista (ECR). Sastanak je otvorio vrata razgovorima o mogućem pridruživanju MOST-a ECR-u, čime se naglašava jačanje suradnje na europskoj političkoj sceni.

Atreju, koji tradicionalno okuplja mladež talijanske desnice, ove godine je ugostio niz uglednih ličnosti, uključujući Elona Muska, Santiaga Abascala, Edija Ramu, Luciana Spallettija, te brojne talijanske ministre i predstavnike vladajuće većine kao i predsjednicu vlade Republike Italije Giorgiu Meloni. Sastanak između Hrvatskih suverenista i MOST-a s ECR-om predstavlja važan korak u konsolidaciji desne političke scene u Europi.

Ruža Tomašić, nekadašnja europarlamentarka, postavila je čvrste temelje za Hrvatske suvereniste unutar Europskih konzervativaca i reformista (ECR). Nakon njezinog odlaska u mirovinu, uloge u ECR-u preuzeli su Marko Milanović Litre, kao zamjenik predsjednika zaklade New Direction, think tanka ECR-a, i Ladislav Ilčić, trenutni europarlamentarac Hrvatskih suverenista i član izvršnog odbora ECR-a.

U delegaciji MOST-a sudjelovali su saborski zastupnici Božo Petrov, Nino Raspudić i Zvonimir Troskot. Petrov je također sudjelovao na panelu "Proširivanje europske konzervativne obitelji", ističući važnost suradnje i zajedništva među konzervativnim snagama u Europi. Hrvatske suvereniste predstavljali su saborski zastupnici Marko Milanović Litre i Vesna Vučemilović. S ECR strane, sastanku su prisustvovali Antonio Giordano, saborski zastupnik Fratelli d‘Italia i glavni tajnik ECR stranke, te europarlamentarni zastupnici Fratelli d‘Italia i članovi izvršnog odbora ECR-a, Nicola Procaccini i Carlo Fidanza.

Rasprava se fokusirala na moguće pristupanje MOST-a Europskim konzervativcima i reformistima, što se smatra logičnim nastavkom suradnje između Hrvatskih suverenista i MOST-a. Marko Milanović Litre, kao inicijator sastanka, imao je ulogu u ovom procesu, koristeći svoje veze za jačanje desne političke scene na europskoj razini.

"Sastanak u Rimu simbolizira ključan trenutak u procesu jačanja suradnje između Hrvatskih suverenista i MOST-a, s jasnim fokusom na europsku dimenziju. Ova potencijalna suradnja otvara nove mogućnosti za promicanje hrvatskih nacionalnih interesa i konzervativnih vrijednosti na europskoj sceni", napisao je Marko Milanović Litre na svojoj Facebook stranici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 10:48