BLIŽI SE ŠKOLA

ŠTO POVEZUJE MAJU LENU LOPATNY I MATEA KOVAČIĆA? Oboje su pohađali Opću privatnu gimnaziju u Zagrebu koja otvara vrata novim učenicima

 
Mateo Kovačić
 Opća privatna gimnazija Zagreb

Magistricu novinarstva Maju Lenu Lopatny u zadnje vrijeme nemamo toliko čestu priliku viđati ju na malim ekranima ili u medijima, a razlog tome njena je nova životna odluka.

Proslavljeni nogometaš Mateo Kovačić finalist je Svjetskog prvenstva koji odnedavno igra u jednom od najboljih klubova svijeta – londonskom Chelsea.

Naizgled ovo dvoje uspješnih Hrvata nema puno toga zajedničkog. No, upravo njih dvoje spajala su zajednička srednjoškolska uzbuđenja u klupama Opće privatne gimnazije u Zagrebu.

S krajem kolovoza bliže nam se školske brige. Pred mnogim našim srednjoškolcima koji još uvijek nisu odabrali svoj obrazovni put izbor je velik, a šansa za upise još uvijek postoji na jesenskom roku.

Maja upravo danas živi svoj san na otoku Korčuli gdje se vrlo uspješno bavi turizmom te radi kao menadžer za turizam prestižnog korčulanskog resorta. Maja je još tijekom studiranja radila u medijima što joj je pomoglo odrediti jasnu viziju onoga čime se želi baviti i što želi u životu postići.

Opća privatna gimnazija Zagreb
Maja Lena Lopatny

Iskustvo u medijima oblikovalo je njenu volju i očvrsnulo želju za što većim osobnim i poslovnim napretkom te sretno priznaje kako je uveseljava vidjeti da samostalno svoje zamisli i ostvaruje. Maja se prisjetila svog prvog dana među klupama Opće privatne gimnazije te otkrila kako ju za to razdoblje vežu samo najljepše uspomene, pune smijeha, veselja i radosti.

Kao najveću prednost ističe usađene i naučene vrijednosti koje je ponijela sa sobom, te u razdoblju kada se ljudi najviše oblikuju, ponosna je što je kroz srednjoškolske dane naučila marljivo i ustrajno raditi. Njena vizija budućnosti odaje da će Maja i dalje raditi na sebi te razvijati i ostvarivati svoje snove. Kao savjet mladim srednjoškolcima poručuje da vjeruju u sebe i u svoje snove.

Opća privatna gimnazija Zagreb

Opća privatna gimnazija od ove godine, uz mnoge novosti, te uz već sedam postojećih izvanškolskih aktivnosti, uvodi dodatne sadržaje te obogaćuje svoj izvananastavni program sadržajima poput domaćinstva, foto – grupe ili španjolskim jezikom. Potvrda uspješnosti rada ove obrazovne institucije dokazuje i činjenica 100 postotnog prolaza na državnoj maturi.

Brojna putovanja i učenje stranih jezika te mogućnost polaganja mnogih stranih certifikata zasigurno su velika prednost ove gimnazije. Uz obiteljsku atmosferu i dostupnost i prilagodljivost profesora učenicima, učenici sa zadovoljstvom brinu o svojoj budućnosti te ulažu u svoje znanje i osobni napredak.

Opća privatna gimnazija Zagreb
Barbara Repe

Uz Maju Lenu i Matea, iste su školske klupe djelili i košarkaš Hermes Analitice Tomislav Đurinović, nogometaš Benfice Filip Krovinović, modna urednica, vizažistica i blogerica Barbara Repe i mnogi drugi.

Rasti i razviti se u osobu koja zna što želi i ostvaruje svoje snove i zamisli velika je prednost, posebice uz poticaj osobne kreativnosti, a upravo to je ono što Opća privatna gimnazija stavlja u primarni fokus.

Opća privatna gimnazija Zagreb
Mateo Kovačić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 15:27